Шуменският полицай Тишо на 100 км от Черно море с каяка си

Снимка Личен архив

Около 100 километра до Черно море има да измине шуменският приключенец Тихомир Радев. Както "Труд" писа, на 11 юни той стартира своето приключение по Дунав от изворите му в Германия до вливането в Черно море, като планираше да успее до 31 август. Оказва се обаче, че се справя по-бързо от разчетите.

В момента е в пристанището на Тулча, разказва полицаят в отпуск в личната страница във фейсбук.

„Решил съм днес да преплавам 50 километра, утре още 50 километра, като целта ми е селцето Свети Георги, където ще е финалната точка на пътешествието ми по Дунав“, обясни Тихомир Радев.

В добра физическа форма е, твърди, че не гладува, въпреки че малко след Силистра, на един от островите, риболовните му такъми изчезнали. Как оцелял: „Рибар от Браила сподели с мен улова си, даде ми 10 риби, осолени са, храня се с тях. Едва сега наченах и пакета с макарони, който нося още от Австрия“.

Приключенецът сбъдва мечтата си да преповтори част от литературната пътека на българския герой в „Дунавският лодкар” на Жул Верн. Според плановете му ще бъде в Шумен в петък, 19 юли. Дори планира среща с шуменци, които го подкрепяха и споделяха емоциите на пътуването му, в 18 часа пред Общината.

Коментари

Задължително поле