Шуменският университет изпрати 1700 студенти

Шуменският университет "Еп.Константин Преславски" изпрати 1 700 дипломира студенти, които в петък положиха абсолвентска клетва. Тържествената промоция се състоя в зала "Арена Шумен", която побра за първи път заедно завършилите бакалаври и магистри от петте факултета на университета.

Ректорът на университета проф. Георги Колев изпрати висшистите, като им пожела занапред да доказват, че са достойни възпитаници на Шуменския университет. "Трябва да докажете вашите знания, умения и професионални компетентности. Днес е денят, в който трябва да благодарим и на вашите преподаватели - тези, които бяха неизменно до вас. Дълбок поклон и пред вашите родители и семействата ви, които бяха съпричастни на вашите тревоги и радости през целия период на вашето обучение. На добър час на нашите любими бакалаври и магистри“, обърна се ректорът на ВУЗ-а към развълнуваната аудитория.

Поздравления към абсолвентите поднесоха и областният управител на Шумен проф. Стефан Желев и зам.-кметът на града Найден Косев.

От името на студентите благодарности поднесе абсолютният и единствен отличник на випуск 2018-та Берна Христова, която завършва специалност Медицинска химия. "Не позволявайте на никого да подценява вашите качества, знания, умения. Не спирайте да работите за себе си", обърна се висшистката към колегите си.

За празника 8 декември 250 студенти от Шуменския университет са наградени със стипендии от по 200 лв., още 150 получават по 100 лв. за постижения през учебна година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България