Шуменският хор "Бодра песен" с 4 награди от фестивал в Охрид

Талантите спечелиха Гран при на форума

Шуменският хор "Бодра песен" се завръща с четири приза от Охридския хоров фестивал. Талантите, които репетираха цяло лято без почивка, пожънаха абсолютен триумф и журито им присъди голямата награда на престижния форум – Gran Prix. Освен това, те са носители на първа награда в своята категория, на специалната награда за изпълнение на сакрална музика и специалната награда от македонския композитор Забро Забров за изпълнение на негова авторска песен. Шуменските момчета и момичета го грабнаха с неговото произведение “Мачки и значки” по текст на Глигор Поповски.

"Още сме като в чуден сън... Наистина ни е трудно да повярваме, но знаем колко много работихме и колко дни и часове през август посветихме на подготовката си! Благодаря за финансовата и морална подкрепа на Община Шумен и ОДК-Шумен, на родителите и на целия творчески колектив!", написа във фейсбук емоционално диригентката и художествен ръководител на хора Деница Узунова.

На 11-то издание участваха 30 хора, от които 25 в конкурса. До Гран при - състезанието били допуснати пет, а шуменските деца били последни при изпълнението си в оспорвана конкуренция с хорове с по 97 и 99 точки в категориите си.

Съвсем заслужено диамантената зала на хотелски комплекс “Инекс Горица” след награждаването била огласена от "Българи юнаци” и “И преди и сега “Бодра песен” на върха”, разказаха присъствали родители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини