Шуменския ФК "Атлетик" се жалва от бой на детски мач

Òðåíüîðúò íà ÔÊ "Àòëåòèê"-Øóìåí Çõàðè Äèìèòðîâ/ïúðâè â çåëåíî îò ëÿâî/, ïðåçèäåíòúò íà êëóáà Ñòîéêî Ñòîéêîâ è äåöà ñå æàëâàõà îò áîé íà òåðåíà

Петминутен бой на терена между 13-14-годишни деца е имало по време на мач между отборите на ФК "Атлетик"-Шумен и домакина ФК "Девня". За това алармираха президентът на шуменския клуб Стойко Стойков и треньорът Захари Димитров.

Срещата се играла в девненския кв."Повеляново" в събота, а до боя се стигнало в 30-та минута на първото полувреме. "Един безобиден фаул край тъч линията, наш състезател беше на земята, понечи да ритне състезател на "Девня" и оттам тръгна цялото спречкване, което прерастна в истински бой, какъвто не съм виждам през живота си", каза Стойков. Трима-четирима състезатели от домакините ритали двама шуменски - Валентин и Радостин. Момчетата са със синини от ритници и блъскане. Не дойдоха на срещата с медии във вторник, защото били на училище. Публиката от близки на девненските играчи навлязла на терена, имало грозни заплахи и обиди. Тогава Стойков и Димитров влезли, за да разтърват играчите. Според тях цялото меле е било видяно от дежурния делегат и съдиите, но това не е отразено в документацията на мача. Няма и запис от срещата. След инцидента шуменците извадили отбора от терена.

Деца от отбора потвърждават думите на наставниците си и разказват как са се разтървали на терена. "Уплашени сме. Виждал съм по телевизията как се бият, но деца не съм виждал", казва Жечко Йорданов. Шуменците не отричат, че и те са се бранили от боя.

В сряда в морската столица предстои среща с председателя на Зоналния съвет на БФС-Варна Георги Мирчев, комисия, делегати и представители на двата отбора. Искаме наказания, поне лишаване от домакинство на отбора-виновник, каза Стойков. Той предлага и приятелски мач между двата отбора, защото подобна детска агресия е опасна.

След скандалния мач обидите и заканите продължили и във фейсбук.  Не е съгласен състезателите му да бъдат бити и подлагани на унизително отношение, и обмисля дали да бъде сезирана прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България