Шуменски екипаж втори на рали "България"

Шуменският екипаж Мартин Сурилов и Здравко Здравков  с Мицубиши Лансър Ево 9 завършиха втори на 51-то международно рали „България“, което се проведе през уикенда. За първи път от много години на престижното състезание  на почетната стълбичка  шуменски тандем вдигна купата за второ място. 
След дълго отсъствие по трасетата в България, екипажът Мартин Сурилов / Здравко Здравков,  Шумен Ауто спорт, се завърна в първия за годината старт от рали шампионата.

След общо 27 старта в шампионата на страната ни в 7 поредни години днешното им представяне е най-доброто в кариерата им.

Победители са Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Шкода Фабия Рали 2.

Трети в генералното подреждане са Угур Сойлу / Арас Динчер с Шкода Фабия Рали 2.

"Изключително доволни сме от представянето си", каза след финала шуменският пилот и не скри, че подготовката на автомобила за старта на състезанието е била изключително сериозна. Пет етапни победи записаха шуменци по време на състезанието. „Започнахме първия етап с грешка, напуснахме трасето, което ни коства около 15 секунди.  В събота на скоростен етап „Лозево 2“ на излизане от единия от завоите след телевизионната кула се забавихме също, малко по-късно в етапа разбрахме, че сме спукали гума, и със спукана гума стигнахме до финала, което  също ни „изяде“ около 15 секунди. На Новосел заваля и се наложи да караме по моката настилка със „сухи“ гуми", допълни навигаторът Здравко Здравков.

Неделният ден стартира с две победи на екипажа на отсечките „Аладжа Манастир 1“ и „Аладжа манастир 2“. Следващите два етапа бяха спечелени от Мирослав Ангелов/ Георги Гаджев. Последният за състезанието скоростен етап отново беше спечелен от екипажът на Шумен Ауто спорт. 

Следващият старт в шампионата е след по-малко от месец, засега обаче, участието на Сурилов / Здравков, поради липса на средства, е под въпрос.

"Разбира се, че имаме желание да участваме  не само в определени състезания , а в целия шампионат. Пак стигаме до финансовата част, а към настоящия момент този  въпрос не е уреден", коментира Сурилов.

И все пак любимците на шуменската публика се надяват, че ще успеят да осигурят необходимите средства за да участват в шампионата на страната.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт