Шуменски криминалисти и ученици на мач срещу агресията

Редът победи, 8:7 за полицията

Криминалисти и инспектори от Детска педагогическа стая в Шумен излязоха на терена на СУ "Трайко Симеонов" в сряда следобяд в приятелска футболна среща срещу ученици. Инициативата „Приобщи приятел“ по идея на директора Галина Сакарова е насочена към профилираната паралелка „Физическо възпитание и спорт“ и цели да откъсне децата от лоши прояви. Резултатът от двубоя на малки вратички беше оспорвано изравнен, но след дузпи редът победи и мачът завърши 8:7 за полицаите по фланелки. Областният управител на Шумен проф.Стефан Желев раздаде наградите и поздрави всички ентусиасти в срещата.

В спортната паралелка се обучават 22-ма ученици, тренирани от специалисти по волейбол, баскетбол и футбол. За мнозина от учениците тренировките са били решаващи, защото били "кривнали" по лош път, разказаха техни педагози. Пример е осмокласникът Илиян Ангелов, преминал през периоди на отрицание, бунт срещу ограниченията, стремеж да бъде авторитет сред съученици, чрез юмручно право. Подвел се по лоши приятели, изпробвал забранени неща, но вече е влязъл в релси, увери той медиите след срещата. Решаващо било, че избрал спорта, като начин за изява на енергията и се променил коренно. Мечтае един ден да играе в ЦСКА, но в главата му се въртят идеи и за Реал Мадрид.

Преди първата спортна проява с полицията момчетата се образоваха що е то престъпление и какви са отговорностите, които носят извършители и съучастници в противозаконни деяния. Идеята е неформалните срещи между ученици и полицейски служители да станат по-чести, каза говорителят на ОДМВР-Шумен Ася Йорданова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони