Шуменски пожарникар втори на бокс

Снимка: ОДМВР-Шумен

Димитър Пеев от Пожарната в Шумен спечели второ място на Републиканското първенство по бокс за служители на МВР в категория 100+ килограма. Претендентите за призово място в неговата категория през уикендка са били 7 души. Пеев стигнал до финал, където загубил по точки от Стоян Маринов от „Гранична полиция“- Русе и се окичил със сребърен медал, съобщават от ОДМВР-Шумен. Това е четвърто участие и поредно отличие за шуменския огнеборец. До момента той има спечелени 3 сребърни и 1 бронзов медал в турнирите за служители на МВР. След турнира в спортен център „Пулеви“ в София пожарникарят сподели, че се е състезавал с травма и болка в глезена.

„Заради настинка не можах да тренирам три седмици преди състезанието, което се отрази на резултата. Противникът ми беше добре подготвен и спечели“, разказа шуменецът. В турнира, организиран от Спортната асоциация на МВР, участие взели над 40 служители от цялата страна.

Пеев е в редиците на МВР от 2013 година. До началото на тази година е работил в Териториална полиция към РУ-Велики Преслав, а от началото на 2019 г. е водач на специален автомобил и пожарникар в РСПБЗН-Шумен. С бокс се занимава повече от 10 г., в момента тренира в СК“ Шумен груп“ с треньори Ивалин Иванов и Стоян Веселинов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт