Шуменци в нова акция за здравето на Ники

Николай Траянов Иванов

Николай Траянов Иванов на 17 г. от Шумен се нуждае от средства за операция в Турция, където лекарите дават шанс да отстранят безопасно тумор в носната кухина, който навлиза в мозъка и застрашава зрението. В понеделник вечерта момчето и майка му Огняна пътуват за турската клиника, въпреки че не са събрали пълната нужна сума от 65 000 лв. за операция. Наложително е първо да се спре кръвоснабдяването на агресивния тумор, а после ще се премине към премахването му. Фамилията вече е успяла да събере част от парите, благодарение на роднини и приятели, но са нужни още средства.

"В Шумен има много добри хора. Те ни се притекоха на помощ. Вярвам, че ще победим болестта. Всички, които познават Ники лично, знаят какво прекрасно дете е! Обръщам се към всички вас с огромна молба за помощ!", каза майка му Огняна пред "Труд" часове преди да отпътуват.

Признава, че в началото била много отчаяна, но точно Ники й вдъхнал сили и кураж. Той е възпитаник на езиковата гимназия "Никола Вапцаров", паралелка "немски и английски". Тренира лека атлетика от първолак и е цар на велосипеда. "Много е силно момчето ми и ще се справим", вярва майката.

Всичко започнало безобидно преди два месеца с леко изпъкване на лявото око и сълзене, за което лекар предписал капки и мехлем. После нещата се задълбочили, подутината растяла и след обстойни изследвания ги връхлетяла диагнозата тумор на назофаринкса, който навлиза в мозъчната обвивка и притиска окото. Наш професор бил съвсем откровен със семейството, че тук операция крие риск, трябва да потърсят второ мнение и така бил проведен консулт с клиника "Медикал Парк" в Турция.

Специалистите обещават пълно излекуване, а съучениците на Ники от езиковата гимназия  вече готвят благотворителни прояви за събиране на парите, отворена е и фейсбук страница Помощ за Ники, в която ще има информация за всички инициативи и пълен отчет за постъпленията.

В търговски обекти в Шумен ще бъдат поставени кутии, обявена е и банкова сметка BG49UNCR 7000 1522 9531 20. Община Шумен ще отпусне средства за лечението, докладна е внесена за предстоящата сесия. Шуменци са в поредна акция за дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България