Откраднаха лаптоп от училище

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с COVID-19 за ден

Съдят пенсионер за 30 кила контрабанден тютюн

Пиян гони и псува полицаи в Бургас

Българският Ветеринарен Съюз: Не използвайте Ивермектин срещу коронавирус, силно токсичен е

Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Бербатов $отказал“ да стане мъж в България

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Нови 743 жертви на коронавируса в Испания през последното денонощие, загиналите станаха 13 798

Здравният министър на Франция: Все още не сме стигнали пика на епидемията от коронавирус

ЕК обяви нова помощ за Италия и изрази тревога от обстановката в Испания

Полицаи потушиха семеен скандал и намериха дрога

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Зърнопроизводителите от Търновско се готвят за пролетна сеитба Фермерите нямат сериозен недостиг на семена и препарати заради налични запаси

Шуменци преизпълниха плана за данъците

Шуменци преизпълниха очакванията на общината с вноските си за данък сгради, смет и автомобили. Най-висока е събираемостта при таксата за битови отпадъци и за първите шест месеца на годината са постъпили над 4,344 млн.лв., което е 67% от очакваното за годината. Близо 750 000 лв. от сумата са внесени борчове от минали години, отчитат от общината.
От собствениците на коли общината е събрала над 2,1 млн.лв. или 60% от очакваното за цялата година, като от тази сума над 517 000 лв. са за предходни години. Данъкът върху недвижимите имоти е със събираемост над 2 млн.лв. или 64% от планираното.
От кметството отчитат, че увеличените постъпления са в резултат на взети мерки от страна на администрацията. Поканите за доброволно изпълнение на неплатените в срок задължения от предходни години бяха изпратени заедно с годишните съобщения за дължимия данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци, съобщават от кметстмото. Образувани са 627 изпълнителни дела с открити задължения в размер на 967 045 лв., а към полугодието от тях вече са събрани 148 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.