Шумен домакин на Мача на звездите

5 часа баскетболен маратон в "Арена Шумен"

За първи път Шумен ще бъде домакин на баскетболното шоу Мач на звездите, в който ще участват 24-те най-добри играчи в българското първенство, избрани с гласуване от фенове. Тазгодишното издание на двубоя е в неделя, 21 април, в зала „Арена Шумен“ и ще бъде с рекордна продължителност – 5 часа. Това стана ясно на пресконференция в понеделник с участието на Стефан Августинов, основен организатор на събитието, кмета Любомир Христов, Петър Минчев, член на УС на БК – Шумен и представител на „Фикосота“ и Даниел Даулов, ст. експерт „Младежки дейности и спорт“ в общинската администрация.

Залата вече е готова да посрещне баскетболните звезди и в понеделник градоначалник и партньори я изпробваха. „Трябва да възродим баскетбола в града, да запалим младото поколение да спортува и да заобича тази игра“, каза Христов.

Стефан Августинов сподели, че без подкрепата и съдействието на общината би било невъзможно събитието да се организира и подари на Христов фланелка на тима на „Фикосота“. За първи път Мачът на звездите ще се проведе в град, който няма отбор в Националната баскетболна лига. „Мисля, че този риск ще бъде оправдан, защото в Шумен има интерес към баскетболната игра, а с шоуто, което ще предложим, ще увлечем и още хора“, коментира Августинов.

Мачът на звездите е посветен и на 100 години организиран баскетбол в България. По този повод президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще награди изявени шуменски спортисти, допринесли през годините за развитието на този спорт.

В звездното шоу ще се включат и баскетболистите от най-успешния шуменски тим „Фикосота“, които ще се съберат отново за първи път след 20 години. Публиката в залата ще има възможността отново да види в игра Любомир Амиорков, Данчо Колев, Петър Петров, Хрисимир Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин, Павел Ламбринов, Пламен Дечев, Красен Кирилов, Петър Митков Петров, Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Десислав Димитров, Станислав Станков, както и братята Красен и Жечко Кюркчиеви.

Началото на баскетболното шоу в неделя е в 16:30 часа, когато започва мачът на състезателите от Лигата на непрофесионалистите. В 18:45 часа е предвидена церемония, посветена на честването на 100 години баскетбол в България.

В 19 часа е старта на Мача на звездите. Срещата ще бъде придружена от конкурси за забивки, тройки и умения. В тях ще се включат и играчите от Лигата на непрофесионалистите. Ще има и игри с публиката. За първа година в звездния мач влиза нова топка на марката „МIKASA“.

Билети за мача се продават в офисите на „EasyPay“ или онлайн: https://epaygo.bg/7864928101. До петък включително билетите ще са по 10 лв., а в събота и неделя – по 12 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България