Искат постоянен арест за 20-годишен, хванат с наркотици В автомобила на младежа имало тревиста маса, реагирала на амфетамин

Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Шумен кани виетнамски фирми в Индустриалния си парк

Кметското ръководдство на Шумен се срещна с виетнамска делегация. Снимки: Община Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов и неговият екип се срещнаха в петък с извънредния и пълномощен посланик на Виетнам г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан. Градоначалникът се похвали с интернационално присъствие на фирми в Индустриалния парк на града. Само тази година четири фирми са закупили парцели в него и строят. „Може и ваши предприемачи да проявят интерес и да решат да инвестират тук. Ще ги поканим да го разгледат и сами да преценят“, каза Христов.

Êìåòúò íà  Øóìåí Ëþáîìèð Õðèñòîâ ïðèå ïîñëàíèêà íà Âèåòíàì ó íàñ ã-æà Íãóåí Òõè Õîíã Îàí
Кметът на Шумен Любомир Христов прие посланика на Виетнам у нас г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на партньорството между Шумен и виетнамския град Тхан Хоа. „Шумен е първият град, с който установихме контакти и започнахме действия за побратимяване през 2011 г. Имаме подписан договор за сътрудничество в областта на селското стопанство и аз съм готова да помагам. В икономическо и търговско отношение Виетнам се развива много добре през последните години. Нашата страна проявява голям интерес към внос на стоки от селското стопанство и от други сфери на производството, и вашите бизнесмени биха могли да намерят много добър пазар в нашата страна“, увери дипломатът.

По думите на кмета на Шумен и двете страни биха имали полза от провеждането на регулярни срещи, които да подпомогнат развитието на двустранните бизнес отношения. „Ще споделя Вашата покана към шуменския бизнес за провеждане на съвместни форуми и гостувания. Ще се радвам, ако контактите между българските производители и виетнамските бизнесмени наистина се активизират“, каза градоначалникът.

Преди гостуването в Шумен г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан посети Хитрино и направи дарение на общо 3 000 лв. за шест пострадали от взрива фамилии. Средствата са събрани от виетнамската общност у нас и бяха раздадени на най-нуждаещите се в момента според обществения съвет, които разпределя помощите за селото.
Снимка Община Шумен

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.