Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Шумен кани виетнамски фирми в Индустриалния си парк

Êìåòñêîòî ðúêîâîääñòâî íà Øóìåí ñå ñðåùíà ñ âèåòíàìñêà äåëåãàöèÿ

Кметът на Шумен Любомир Христов и неговият екип се срещнаха в петък с извънредния и пълномощен посланик на Виетнам г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан. Градоначалникът се похвали с интернационално присъствие на фирми в Индустриалния парк на града. Само тази година четири фирми са закупили парцели в него и строят. „Може и ваши предприемачи да проявят интерес и да решат да инвестират тук. Ще ги поканим да го разгледат и сами да преценят“, каза Христов.

Êìåòúò íà  Øóìåí Ëþáîìèð Õðèñòîâ ïðèå ïîñëàíèêà íà Âèåòíàì ó íàñ ã-æà Íãóåí Òõè Õîíã Îàí
Кметът на Шумен Любомир Христов прие посланика на Виетнам у нас г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на партньорството между Шумен и виетнамския град Тхан Хоа. „Шумен е първият град, с който установихме контакти и започнахме действия за побратимяване през 2011 г. Имаме подписан договор за сътрудничество в областта на селското стопанство и аз съм готова да помагам. В икономическо и търговско отношение Виетнам се развива много добре през последните години. Нашата страна проявява голям интерес към внос на стоки от селското стопанство и от други сфери на производството, и вашите бизнесмени биха могли да намерят много добър пазар в нашата страна“, увери дипломатът.

По думите на кмета на Шумен и двете страни биха имали полза от провеждането на регулярни срещи, които да подпомогнат развитието на двустранните бизнес отношения. „Ще споделя Вашата покана към шуменския бизнес за провеждане на съвместни форуми и гостувания. Ще се радвам, ако контактите между българските производители и виетнамските бизнесмени наистина се активизират“, каза градоначалникът.

Преди гостуването в Шумен г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан посети Хитрино и направи дарение на общо 3 000 лв. за шест пострадали от взрива фамилии. Средствата са събрани от виетнамската общност у нас и бяха раздадени на най-нуждаещите се в момента според обществения съвет, които разпределя помощите за селото.
Снимка Община Шумен

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.