Президентът Радев: Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки Много е важно България да не остава без политическа опозиция, заяви държавният глава

Съпругата на Нетаняху е призната за виновна в злоупотреба с обществени средства

Британците смятат, че Борис Джонсън е най-силният кандидат за премиер Данните са от социологически проучвания, публикувани във вестниците „Сънди Таймс“ и „Сън“

Спецпрокуратурата поиска задържане под стража на служителя на МВР, задържан с половин тон нелегален тютюн

Камери вместо огледала В електрическата Honda водачът избира дали да вижда нормално или широкоъгълно изображение

Българската попара влезе в класация на Си Ен Ен за екзотични закуски

Българско кисело мляко по японски Котоошу – рекламно лице на продукта

Самолет излезе от пистата на летище в САЩ Няколко души са пострадали при инцидента

Жан-Пол Белмондо целувал най-красивите жени След тежък инсулт през 2001-а успява отново да възвърне говора си

Делегатите на Конгреса на БСП няма да обсъждат промени в Устава на партията

Служител на МВР обвинен за участие в престъпната група за производство и разпространение на тютюн за пушене (ВИДЕО)

Прага – позната и винаги изненадваща Чешката столица заслужено има славата на град на изкуствата

Цветна кухня за естети

Корнелия Нинова оттегли оставката си Председателят на БСП: Още не съм умряла, и наследството ми не е открито

Мирослав Найденов: Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите на къщите за гости

Шумен кани руски инвеститори

 

Кметът на Шумен Любомир Христов покани руски предприемачи да инвестират в Инудстриалния парк на града. Това стана по време на среща с генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук в петък. Дипломатът пристигна на опознавателна визита в Шумен.

„Поставили сме си амбициозната задача да развием индустриалната зона на града. Там строят инвеститори от чужбина и страната, но руски все още нямаме. Чрез вас отправям покана към руските предприемачи. Ще се радвам да възстановим и традиционно добрите си в миналото търговски отношения“, каза Христов.

От руска страна също беше заявено желание за активизиране на икономическите контакти. Лукянчук покани Шумен за участие в първия форум на побратимените градове от България и Русия, който ще се проведе във Варна на 9 юни. „Планираме този форум да стане ежегоден и да помогне за развитието на икономическите и културните връзки между двете страни“, обясни генералният консул.

Зам.кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова представи пред руските гости възможностите за инвестиции в балнеологията на Шумен и припомни, че преди близо 40 г. минералният извор в шуменското село Мараш е открит от руснаци, копали за нефт. „Нефт няма, но минерална вода има. Правим проучване на качествата на водата.

Общината подписа договор за разконсервиране и опитно водочерпене от сондажа. Находището е с дълбочина близо 3 км, ще бъде направена балнеоложка оценка и тогава ще бъде издаден сертификат за приложение“, обясни д-р Маркова.

Генералният консул пое ангажимент, когато документацията с техническите характеристики на мястото са готови, да съдейства за популяризиране на тази информация сред бизнеса в неговата страна. Той благодари на кмета Христов за съдействието, което общинското ръководство оказва на Руския клуб в Шумен за осъществяването на съвместни културни инициативи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.