Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Театърът в Търново купи автомобили с осигурени 29 000 лева от държавата Автопаркът е подновен с два микробуса и камион

Издирват злосторник нарязал гумите на кола в Търново

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас

Глобиха 3 000 лв. фирма след откъсната ръка

„Труд“ пристигна отвъд Южния полярен кръг

Емил Димитров-Ревизоро: Ще разсекретим всичко около доклада за БАЦИС

АПИ: Над 900 машини обработват пътните настилки в страната

Сменят 30-годишна апаратура в шуменската болница

Московски: След анализите на Световната банка и ЕБВР процедурата за концесията на летище София ще бъде рестартирана

Петима пострадали при катастрофа между микробус и трамвай в София

Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Шумен кани руски инвеститори

 

Кметът на Шумен Любомир Христов покани руски предприемачи да инвестират в Инудстриалния парк на града. Това стана по време на среща с генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук в петък. Дипломатът пристигна на опознавателна визита в Шумен.

„Поставили сме си амбициозната задача да развием индустриалната зона на града. Там строят инвеститори от чужбина и страната, но руски все още нямаме. Чрез вас отправям покана към руските предприемачи. Ще се радвам да възстановим и традиционно добрите си в миналото търговски отношения“, каза Христов.

От руска страна също беше заявено желание за активизиране на икономическите контакти. Лукянчук покани Шумен за участие в първия форум на побратимените градове от България и Русия, който ще се проведе във Варна на 9 юни. „Планираме този форум да стане ежегоден и да помогне за развитието на икономическите и културните връзки между двете страни“, обясни генералният консул.

Зам.кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова представи пред руските гости възможностите за инвестиции в балнеологията на Шумен и припомни, че преди близо 40 г. минералният извор в шуменското село Мараш е открит от руснаци, копали за нефт. „Нефт няма, но минерална вода има. Правим проучване на качествата на водата.

Общината подписа договор за разконсервиране и опитно водочерпене от сондажа. Находището е с дълбочина близо 3 км, ще бъде направена балнеоложка оценка и тогава ще бъде издаден сертификат за приложение“, обясни д-р Маркова.

Генералният консул пое ангажимент, когато документацията с техническите характеристики на мястото са готови, да съдейства за популяризиране на тази информация сред бизнеса в неговата страна. Той благодари на кмета Христов за съдействието, което общинското ръководство оказва на Руския клуб в Шумен за осъществяването на съвместни културни инициативи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.