Роднина на Путин стана зам.-председател на “Газпром”

Кметове със статуетки от „Искам бебе“ Има одобрени близо 4000 заявления за помощ

С приложение пестим от SMS-и за паркиране Чужденците вече могат лесно да си плащат за синя зона

Огнян Златев: Срещата между ЕС и Турция във Варна е важна и за двете страни

Дебитните карти стават билети за рейса С 1.60 лв. ще можем да сменяме различни превозни средства

„Осъзнаване” отвъд материята В столичната галерия „Нирвана” бе открита изложба на младата художничка Лили Сотирова

Лиляна Павлова събира 350 дигитални експерти Предстоящите регулации в ЕС и въпросите на киберсигурността

Заловиха наркодилъри с 5 кг марихуана в Търново

Песенен концерт в памет на Кинка Константинова На 22 март се навършиха 90 години от рождението на поетесата

Гражданите движат кредитния пазар в страната

ЕС ще има единна позиция на срещата с Турция във Варна

Проф. Владимир Чуков: “Ислямска държава” се цепи на клонове

Налогът за колата според газовете

Холандия арестува десетки английски фенове след размирици в Амстердам (ВИДЕО)

Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Шумен кани руски инвеститори

 

Кметът на Шумен Любомир Христов покани руски предприемачи да инвестират в Инудстриалния парк на града. Това стана по време на среща с генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук в петък. Дипломатът пристигна на опознавателна визита в Шумен.

“Поставили сме си амбициозната задача да развием индустриалната зона на града. Там строят инвеститори от чужбина и страната, но руски все още нямаме. Чрез вас отправям покана към руските предприемачи. Ще се радвам да възстановим и традиционно добрите си в миналото търговски отношения”, каза Христов.

От руска страна също беше заявено желание за активизиране на икономическите контакти. Лукянчук покани Шумен за участие в първия форум на побратимените градове от България и Русия, който ще се проведе във Варна на 9 юни. “Планираме този форум да стане ежегоден и да помогне за развитието на икономическите и културните връзки между двете страни”, обясни генералният консул.

Зам.кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова представи пред руските гости възможностите за инвестиции в балнеологията на Шумен и припомни, че преди близо 40 г. минералният извор в шуменското село Мараш е открит от руснаци, копали за нефт. “Нефт няма, но минерална вода има. Правим проучване на качествата на водата.

Общината подписа договор за разконсервиране и опитно водочерпене от сондажа. Находището е с дълбочина близо 3 км, ще бъде направена балнеоложка оценка и тогава ще бъде издаден сертификат за приложение”, обясни д-р Маркова.

Генералният консул пое ангажимент, когато документацията с техническите характеристики на мястото са готови, да съдейства за популяризиране на тази информация сред бизнеса в неговата страна. Той благодари на кмета Христов за съдействието, което общинското ръководство оказва на Руския клуб в Шумен за осъществяването на съвместни културни инициативи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.