Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Шумен представя възможности за инвестиции пред Казахстан

Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна във вторник с посланика на Казахстан Темиртай Избастин. Градоначалник и дипломат се договориха общината и посолството да организират съвместна бизнес среща, на която да бъдат представени възможностите за инвестиции и икономически контакти. Христов отправи покана към госта да посети Индустриалния парк на града.

Кметът на Шумен Любомир Христов/вдясно/ посрещна посланика на Казахстан Темиртай Избастин
Кметът на Шумен Любомир Христов/вдясно/ посрещна посланика на Казахстан Темиртай Избастин

“Шумен стои доста добре икономически на бизнес картата на България, нашият град е с добре развита индустрия и ще се радваме, ако сериозни инвеститори проявят интерес към възможностите да развиват бизнес тук”, каза градоначалникът.

Той представи пред госта и възможностите в сферата на туризма. “Бихме искали да осъществим връзка с туристическите фирми, които организират екскурзиите и почивките на туристи от Казахстан в България, и да разговаряме те да включат Шумен в своите маршрути”, каза Христов.

На срещата бяха обсъдени възможностите за дългосрочни партньорски отношения между Шумен и град с подобна роля и значение в Казахстан.

Посланикът на Казахстан представи пред кметския екип постиженията и икономическия напредък на Казахстан. Деветата в света държава по територия е с 18 милиона население, съставено от 120 нации, сред които българи. “Успяхме да изградим една многонационална държава, част от която са и българи, което е предпоставка за развитие на двустранните отношения”, каза на срещата Темиртай Избастин.

На срещата присъстваха и зам.кметовете на общината по бюджет и финанси Татяна Костова, по социална политика д-р Светлана Маркова, по строителство инж.Боян Тодоров и по образование Найден Косев. Посланикът на Казахстан бе придружаван от депутата от ДПС Четин Казак и Бахит Кулмаханов, представител на казахстанския бизнес в Шумен. В града гостите посетиха и университета “Еп.Константин Преславски” и направи дарение на научна и художествена литература.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете