Шумен продължава битката за здравето на Ники

Ники от Шумен се видя със съучениците си и продължава лечението си в Турция

Лечението на 17-годишният Николай Иванов от Шумен в турска клиника е успешно, дава добри резултати и трябва да продължи. Затова са нужни още 90 000 лв. и благотворителните акции в подкрепа на момчето в родния му град продължават. Както "Труд" писа, Ники се разболя внезапно след подуване на окото. Беше диагностицирано онкологично заболяване на назофаринкса, а в Турция е установено, че се касае за много агресивния Сарком на Юинг. Спешната химиотерапия е повлияла на тумора, а турски професор смята, че той може да бъде стопен с още 5 курса химиотерапия и една лъчетерапия, без да се налага операция.

За много кратко време шуменци се обединиха за благотоворителни концерти, спортни прояви, изложби и бяха събрани над 70 хил. лв. От тях 28 000 лв. вече са преведени на турската клиника.

В момента Ники е в Шумен и чрез пресконференция пред медиите изказа огромната си благодарност към хилядите сърцати дарители. "Искам да благодаря на приятели, познати и непознати, които помогнаха. Това за мен значи живота ми. Радвам се, че има толкова добри хора. Вярвам, че всичко ще се оправи и всичко ще бъде наред", казва борбено Ники. Докато е в Шумен, той успя да отиде и до Математическата гимназия и да се види със съучениците си. А от понеделник лечението му в Турция продължава.

Още в неделя ще се проведе благотворителен футболен турнир на игрищата на зала "Плиска" срещу 30 лв. такса за участие.

Който има възможност, може да подкрепи Ники на дарителската сметка:

IBAN: BG49 UNCR 7000 1522 9531 20

BIC: UNCRBGSF

Николай Траянов Иванов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България