Шумен става тридневна столица на рока

Организаторите представиха програмата

Събира 15 наши и чужди групи

От 14 до 16 юни Шумен е домакин на Рок фест. В него ще се включат 15 български и чуждестранни групи, всяка вечер на сцената на парк "Студентски" ще свирят по пет банди. Програмата на рок феста бе представена от организаторите от Сдружение „Рок Общество“ във вторник. Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Шумен, която го финансира с 25 000 лв.

Организаторите обещават феста да се превърне в празник на рок музиката, ще има по нещо за всички възрасти, включително и за 70+. Специални гости на събитието ще бъдат групите Dark Blue Inc. и Saints ‘N’ Sinners. За първи път тази година ще има битка между български рок банди – „Battle of BG bands” в петъчната вечер. За аплодисментите на публиката ще се борят групите Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, The A.X.E Project, Headmaster. Програмата ще завърши с изпълнения на Черно фередже.

Оформени са и места за разполагане на палатки, както и паркоместа за зрителите с автомобили.

Концертите ще са от 18 до 23 часа. На сцената в събота ще се качат Бараби Блус Бенд, Стенли, Urban Grey, победителят от битката между българските групи и Dark Blue Inc. Във втората фестивална вечер ще участват СприМа, Lost Sensation, Day of Execution, Fat White Chiefs и Saints ‘N’ Sinners.

В първия ден от фестивала входът е свободен. За следващите два дни еднодневният пропуск е 15 лв., а двудневният – 25 лв.

Коментари

Задължително поле