Шумен стана столица на мажоретния танц

Снимки: Цветелина Георгиева

Над 450 грации дефилираха през града, а в неделя ще се състезават

Два дни Шумен ще бъде столица на мажоретния танц. Градът събра спортисти от цялата страна за XI-я Национален фестивал на мажоретния танц "Мадарски конник". В събота изкусните танцьори шестваха с помпони и батони през централния булевард "Славянски", водени от 26-те момичета на домакините - спортен клуб "Ритмик"-Шумен.

Точно в 16 часа фестивалът беше открит от зам.кметът по култура Найден Косев, който приветства цветът на мажоретния спорт, уважил шуменския форум. Над 450 мажоретки от 20 състава ще се състезават по умения и грация в неделя.

Участниците са от клубове от Нови пазар, София, Варна, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Тервел, Свиленград, Левски. Шумен се представя освен от СК "Ритмик" и от отборите на три училища: средните "Трайко Симеонов", "Васил Левски" и VI-то ОУ "Еньо Марковски". Детските градини "Щурче", "Космонавт", "Изворче", "Конче вихрогонче", "Златната рибка" и "Латинка" също имат свои елитни представители.

Президентът на Българската мажоретна федерация Милко Кралски поздрави всички участници и им пожела успех в спортната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България