Шумен събира невролози от страната

Водещи специалисти ще дискутират съвременно лечение на инсулти

Шумен ще бъде домакин на традиционна годишна среща на водещи невролози от страната. XII-ия Collegium praxis neurologicae - „Шумен и приятели 2018” ще се проведе от 2 до 4 ноември, съобщи д-р Ивайло Петров, който оглавява организационния комитет. Научно-практическият форум се организира от Дружеството на невролозите от Шуменска област с подкрепа на МБАЛ–Шумен и под егидата на Българското дружество по неврология.

По време медицинското събитие е предвидена национална работна среща „Лечението на острия мозъчен инфаркт с тромболиза – предизвикателство или ежедневна практика. Въпроси и отговори”. Очаква се участие да вземат ръководители на клиники и отделения от болниците „Света Анна“, „Пирогов“ и „Софиямед“, както и много невролози.

Предвидени са научни симпозиуми, в които лектори ще бъдат изтъкнати преподаватели от неврологична общност – акад.проф.Иван Миланов, Председател на българското дружество по неврология, акад.проф.Лъчезар Трайков от Александровска болница, проф.Ара Капрелян от болница „Св. Марина“-Варна, проф.Пламен Цветанов от Университетската болница в Плевен.

В две специални сесии ще бъдат представени практическите аспекти в лечението на неврологичните заболявания – „Личният опит“ и станалата традиционна много интригуваща Dr Chaos Academy.

Предвидена е и сесия за неврологични медицински сестри, където ще се дискутират специфични проблеми при грижите за този тип болни.

Подобни форуми са истински мост между академизма и неврологичната практика. Продължаваме традицията, защото вярваме, че тези срещи дават посока, познание и перспектива, казва д-р Петров. Със споделянето на личен опит ставаме все по-добри в лечението, коментират медици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България