Шумен със 17 нови детски и спортни площадки

Други два терена са за кучета

От началото на годината в Шумен са изградени 12 нови детски площадки, като половината от тях са на стари места, където детските атракциони са били морално остарели. На други 5 места са изградени спортни площадки с игрища за футбол и баскетбол, както и с уреди за стрийт фитнес. Във вторник кметът Любомир Христов заедно със журналисти обходи новоизградените места за игри и спорт, за да чуе какво мислят медиите и ползващите ги родители с деца и ученици.

Кметството е помислило и за любителите на домашни кучета и в момента се ограждат и оборудват два терена за разходки на лаещи. На тях ще има дори играчки за четириногите. Единият терен е в Градската градина и той е за разходки на кучета от по-малки породи. Другият е на ул."Г.С.Раковски" за големи четириноги. Инвестицията за новостите възлиза на близо 200 000 лв. от общинския бюджет, каза зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров.

Наложителен е бил и ремонт на детски площадки, изградени по стари европректи и за 32 000 лв. са сменяни люлки и пейки. За още толкова общинското предприятие по благоустройство е подменяло опасни детски съоръжения, пострадали най-вече от вандалски прояви на тийнейджъри.

"Един от основните приоритети на кмета Любомир Христов е подобряването на градската среда и детските площадки са част от това. За следващата година също ще имаме заложени 200 хил. лв. за площадки", уточни за плановете на кметството инж.Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България