Шумен с акция "Жълти стотинки за Ники"

Шуменци продължават да събират средства за лечението на 17-годишният Николай Траянов Иванов, а най-новата акция е "Жълти стотинки за Ники". Инициативата е на неговите съученици, които призовават всеки, който има дребни забравени монети или дълго събирани в касичка да направи жест и да ги дари. "Тези монети ще дарят бъдеще за Ники", казва се в призива на тийнеджърите.

Прозрачна урна специално за стотинки е поставена в магазин "Краси" срещу Цветния пазар на бул."Славянски". За по-малко от ден тя е пълна до половината и тежи поне 10 кг. Продавачката Мелин е щастлива, че се отзовават освен клиенти и много деца, и възрастни, които носят "жълти" спестявания. Акцията ще продължи цяло лято. Както "Труд" писа, момчетата и момичетата от класа на Ники преди седмица браха череши, за да спечелят пари за него.

Междувременно близките на момчето, което е с онкологична диагноза Сарком на Юинг, са дали отчет във фейсбук страницата "Помощ за Ники". "Приятели, искаме да ви благодарим за подкрепата и да ви съобщим, че с общи усилия успяхме да съберем половината от необходима сума за лечението на Ники, която възлиза на 84 984 лв. Необходими са още толкова средства за да се завърши лечението. От назначените 6 курса химиотерапия вече са проведени два, за тях са заплатени 48 000 лв. Към момента по сметката на Ники има 36 457 лв. С част от тези пари тази седмица ще се заплати третата химиотерапия", обясняват те. В момента Николай е във болница "Св.Марина" във Варна за преливане на кръв, защото. След като се стабилизира ще замине за Турция, където медици обещават излекуване без операция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България