Шумен с нови коледни светлини за 87 000 лв.

Фирма, огряла Виена, монтира украсата

Коледната украса на Шумен ще бъде обновена и допълнена с нови елементи. Община Шумен се е доверила на фирма, която е украсявала най-големите градове в страната, включително и австрийската столица Виена. Новата "премяна" с монтажа й, който вече върви, ще струва малко над 87 000 лв., каза Десислава Златева, шеф на отдел "Култура" в общината. За първи път украса ще има не само по ларгото и по централните булеварди, а и в градските квартали, както и в отдалечените на няколко километра "Дивдядово", "Макак" и "Мътница". Коледните светлини в Шумен ще бъдат запалени на 5 декември, над 1000 деца ще участват в празника.

Оттогава стартират и над 30 празнични прояви в Шумен чак до новогодишната нощ, когато ще има общогадско посрещане на 2017-та. В града ще има коледен базар, коледно влакче ще кръстосва центъра, а ледена пързалка се очаква да заработи на 12 декември в парк "Студентски".

От общината обещават награди за инициативни шуменци, които ще снимат собствената си коледна украса или атрактивно грейнали обществени сгради. Фотоси на балкони, блокове, къщи и институции ще се публикуват във фейсбук страницата на кметството и за тях ще се гласува.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони