Щафетата осма в Меката на биатлона

Българският мъжки отбор завърши на осмо място в щафетата на 4 по 7,5 км от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Завърналият се в тима Красимир Анев направи силен първи пост и предаде седми на Антон Синапов, който в един момент дори се движеше четвърти, но слаба втора стрелба го прати в наказателния кръг и тимът ни се срути до 15-а позиция. След много добро представяне на Димитър Герджиков и Владимир Илиев на последен пост българският тим си върна позициите. Илиев направи най-силното бягане от всички четвърти постове в състезанието, но в последните метри силите не му стигнаха да измъкне седмото място от звездата на Австрия Михаел Ландертингер.

Българският тим завърши с една наказателна обиколка и 7 допълнителни патрона с изоставане от 1:14,3 минути след победителите от Норвегия. Емил Хегле Свендсен измъкна първото място за „викингите“ по финалната права пред изтощения Антон Бабиков (Русия). Руснаците бяха най-точни и използваха само два допълнителни патрона за всичките 8 стрелби, но това им стигна за второ място пред домакините от Германия. Немският треньор на "сборная" Рико Грос пък отговори остро на атаките на местните медии, които го разпитваха за допинга в руския спорт.

„По принцип смятам, че всеки, хванат с допинг, трябва да бъде дисквалифициран - обяви германецът. - Имам предвид и състезателите, които тренирам аз. Но ако говорим сериозно, няма как да сме сигурни в чистотата на нито един спортист. Лично аз се съмняват, че има такъв, който не взема нищо. Въпросът е какво и дали е забранено.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт