Щепанек се разбрал с Григор за „Ролан Гарос“

Радек Щепанек ще е треньор на Григор Димитров поне до края на сезона на клей. 40-годишният чех разкри, че двамата са се разбрали да работят съвместно до „Ролан Гарос“, след което българинът ще прецени дали да продължи със същия екип.

„Отново съм на корта, проведохме първа тренировка с Григор Димитров – обяви Щепанек. - Засега основната ни задача е да се опознаем и да се сработим на корта и извън него.“

Любопитно е, че Щепанек не е сред легендите на сингъл, но има значително по-големи успехи на двойки. А Григор Димитров все по-често се включва в надпреварите за дуети на големите турнири. Той при проведе специална тренировка с партньора си Борна Чорич преди съвместното им участие на „Мастърс“-а в Рим. Двамата трябваше да изиграят първия си мач вчера след редакционното приключване на броя. Жребият определи за техни съперници Франсис Тиафо (САЩ) и Лука Пуй (Франция), но двамата се отказаха и бяха заменени от Остин Крайчек (САЩ) и Артьом Ситак (Нова Зеландия).

Иначе Григор отстъпи с още 2 места в ранглистата на АТП и от вчера е 48-и. Независимо от представянето си в Рим той вероятно ще се изкачи с няколко позиции следващата седмица, тъй като няколко тенисисти имат да защитават сериозен актив от миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт