Щетите от катастрофата с автобус след нападение от пътник са за няколко хиляди лева

Шофьорът на автобус 280, който пострада след нападение от пътник, е взел отпуск до края на седмицата, за да се възстанови от шока.

Инцидентът стана вчера около 19 ч. в „Студентски град”. В следствие на ударите от пътника водачът на автобуса на градския транспорт губи управление и блъска друг автобус по линия 94.

„Водачът е стресиран е най-вече от това, че агресията, която са проявили към него, е по време на движение, той за секунди губи управление над машината и от там следва и сблъсъкът”, каза пред БТВ Кирил Георгиев, директор на гараж „Малашевци”, където се намира потрошеният автобус.

Единственият пострадал е водачът, който е с леки охлузвания.

Автобусите са застраховани и застрахователят ще покрие щетите. Прогнозно те възлизат на няколко хиляди лева, допълни Георгиев.

Инцидентът е станал на спирката до зала „Христо Ботев”. Шофьорът на автобус 280 е спрял и изчаквал пътниците да слязат. Затворил е първата врата, а другите са останали отворени. В този момент чакащ на спирката мъж започнал да блъска по вратата с неприличен жест и да го подканва да я отвори.

„Шофьорът отваря вратата, като задава въпрос на господина защо е необходимо да блъска и да показва неприлични жестове. Първоначално мъжът не е пожелал да се качи, шофьорът тръгва да затваря вратите и да се включи в движението. В същия миг обаче пътникът скача и започва да му нанася удари, а автобусът вече е в движение”, разказа Кирил Георгиев.

По думите му пътниците са се опитали да защитят водача и със сигурност са преживели стрес.

Коментари

Задължително поле