Ще има реванш Кличко - Джошуа

Britain's Anthony Joshua (L) sizes up Ukraine's Wladimir Klitschko during a joint press conference at Sky broadcasting headquarters in west London on April 27, 2017 ahead of their IBF, IBO and WBA Super, world Heavyweight title fight at Wembley Stadium. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS

Претенцията на Кубрат Пулев за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) бе пренебрегната за сметка на реванш между шампиона Антъни Джошуа и предишния му съперник Владимир Кличко. Централата уважи молбата на британеца да направи изключение и да му позволи да задържи пояса в тежка категория, за да се изправи отново срещу 41-годишния украинец.

Немската компания „Зауерланд“, която се грижи за кариерата на Пулев, възрази срещу опита на Джошуа да се измъкне от задължителната защита, но явно аргументите й не са се оказали достатъчни пред федерация. За да защити донякъде правото на българина, IBF постанови - евентуалният реванш да е най-късно до 2 декември. Освен това победителят от новия мач ще трябва да се бие първо с Кобрата.

Така централата наруши собствената си практика, тъй като отне пояса от предишния шампион Тайсън Фюри, когато той отказа да го брани срещу тогавашния задължителен претендент Вячеслав Глазков.

Все още обаче няма официално потвърждение от страна на Кличко, че ще поиска реванш. Украинецът трябваше да обяви дали ще продължи кариерата си в края на май, но отложи решението си, което доведе до слухове, че изчаква позицията на IBF.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт