Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Лом и Пантелей от Сърбия искат 1,8 млн. евро от Европа

България участва в международна операция срещу мащабна група за измами с криптовалута

Искат по-висока присъда за убиеца с резачката от Шумен Прокурор от Апелативна прокуратура-Варна не подкрепя

Голямото дерби Аякс – Фейенорд и два сблъсъка за титли в UFC са акцентите през уикенда по спортните канали на Мтел

20 украински моряци протестираха за заплатите си Корабът "Амсел" е арестуван във Варна за дългове към банка и фирми

400 млади лекари положиха Хипократова клетва (СНИМКИ)

3 години условно за студент убил търновец без причина Любомир Дерменджиев ще плаща 100 000 лева кръвнина на майката на жертвата

Ще спре ли Тръмп студентските бригади в САЩ

Предизборната кампания в САЩ хвърли сянка върху американската мечта на милиони. В страната, създадена от мигранти, за пръв път кандидати за Белия дом агитират с негативни послания към чужденците, които искат да работят и живеят в Съединените щати.

Изключително рестриктивната миграционна политика на Доналд Тръмп съвсем не се изчерпва с неговата екстравагантна идея да построи стена на границата с Мексико. Според официални документи на неговата предизборна кампания, ако кандидатът на републиканците стане следващият американски президент, ще бъдат прекратени J-1 програмите. Това на практика означава, че хиляди български студенти няма да имат възможността да се обучават или работят на територията на Съединените щати, информира bTV в свой репортаж.

„Не искам да си навличам неприятности с останалата част на света, но има две държави, от които идват много трудолюбиви студенти – България и Филипините. Казвам ви – българските младежи са страхотни!“, споделя Боб Уфър, генерален мениджър на „Евелин Хил Инк“ – един от хилядите работодатели на наши студенти на бригада.

А броят им никак не е малък – 7000 на година. Тръмп официално заяви, че ако спечели вота на 8 ноември, ще прекрати чуждестранните студентски програми, за да стимулира младите американци да заемат овакантените места.

„Мисля, че Доналд Тръмп е страхотен бизнесмен, построил огромна империя, но трябва да стои далеч от политиката. Наистина губя думи, не знам какво друго да кажа“, коментира Боб Уфър.

Лятната бригада за много студенти е уникално преживяване.

„Възможността да срещнеш толкова много хора, толкова много култури на веднъж е шанс, който, ако не отидеш на бригада, няма как да имаш“, споделя студентката в Софийския университет Теодора Дамянова.

За нея обаче това се оказва повече от сезона работа. И Боб е една от основните причини за това. Той помага на приятеля й – Захари, да поиска ръката й не другаде, а в короната на Статуята на свободата. Това е първото предложение в короната от много години насам, заради 11 септември и мерките за безопасност.

След като преживява своето американско приключение, Теодора вече има сериозна работа у нас.

„Нещото, което ми даде тази бригада, беше възможността да разбера, че аз не искам да живея извън България“, казва тя.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Този земеделец,дето критикува Тръмп гледа само в своето канче,вероятно на американците трябва да даде по-висока надница,да имсъздаде по-добри условия и т.н.Светът се интерисува не от студентските бригади,а от промяната във външната политика на САЩ,в трактовката и за националната сигурност,според която до Тръмп,ако целият свят стане по американски модел ще е защитена най-добре,само че светът вече е друг и не иска износ на демокрация,не го е еня за правата в държави на хиляди км,а го е еня да има мир и бизнес.Нито задминалият САЩ Китай по брутен продукт го интерисува американското разбиране за демокрация,а на арабите и африканците,че и азиатците като авганците демокрацията води до междуплеменни войни,разбиване на държавите им,съответно до липса на ПАРИ,изработвани от чуждестранните работници и раздавани от бившите диктатори на неработещото там население,което чака след това само някой слух или покана като от Меркел да хукне да се преселва,за да го храни някой,защото демокрацията е разбила държавата му,свабиба е диктатора,който осигурява ред за бизнес да идват чужди специалисти да им изработват прехраната,а диктаторите им да им пълнят сметките със стотици хиляди долари,които ги свършват преди да стигнат ЕС,защото не знаят стойността на парите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.