Ъшър подкара уличен болид в Лондон

Дейвид Хаселхоф откри славното рали Gumball

854a0584

Суперколи и суперзвезди се събраха отново в Лондон за традиционното рали за знаменитости Gumball 3000, което се организира с благотворителна цел. Тази година стартът бе даден от спасителя на плажа Дейвид Хаселхоф, а маршрутът отвежда известните любители на високите скорости чак до Токио, преминавайки през пет континента. Както винаги, почитателите на бързите автомобили имаха възможност да огледат автомобилите на участниците и да обогатят колекцията си от автографи.

21-4-6kol

Феновете в Лондон се израдваха най-много на американския аренби изпълнител Ъшър, осемкратен носител на награда „Грами“. Музикантът с продадени над 60 милиона копия от албумите си се разходи парадно по алеите на Ковън Гардън с единствения едноместен автомобил с разрешение за движение по масовите пътища. Това е болидът Mono на британската компания Briggs – стоманено шаси с карбонова каросерия с малък багажник в предната част.

854a0584

Задните колела на машината се задвижват от 2,3-литров двигател Cosworth с мощност 285 конски сили, който е разположен надлъжно зад пилотското място. Скоростната кутия е полуавтоматична с 6 предавки, които се сменят за бързина по-малка от 35 милисекунди. Така ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 2,8 секунди, а максималната скорост е 274 км/ч. Всеки екземпляр Mono се изработка по поръчка, като позицията на седалката, волана и педалите варира според ръста и желанието на купувача. Най-вероятно следващата поръчка ще дойде именно от Ъшър, който е страстен колекционер на бързи коли и мотоциклети. Той харесал позицията на водача между четирите колела, но не и това, че трябва да слага винаги каска.

854a0700-edit

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили