На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

„Юлен“: Новият министър на околната среда и водите се поддаде на натиска на зелените

„Министърът на околната среда и водите Нено Димов бързо се поддаде на натиска на зелените организации. По този начин те заедно се опитват да влияят на Върховния административен съд. Становището на Министерството на околната среда и водите, предоставено на съда, е в подкрепа за екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на Национален парк „Пирин“. Това е мнението на зелените организации, които чрез протести, се опитваха да манипулират институциите и управляващите“, гласи становище на „Юлен“ АД по казуса“:

„Абсурдно е да се прави дълбока екологична оценка на целия план без да има конкретни инвестиционни намерения, в което са категорични всички професионалисти в бранша. Досега на нито един план на който и да е парк в страната не е правена екологична оценка. Целта на зелените организации е чрез обжалвания и дела да бавят приемането на плана за Национален парк „Пирин“, което е вече напълно прозрачно. Не става дума за екологични проблеми в плана за управление или за неговото качество, а за целенасочен дългосрочен еко рекет от едни и същи хора над цялата държава и за жалост поредно правителство се поддава на него.

Европейската комисия в свой доклад също обяви, че България досега не е управлявала адекватно тези територии и критикува липсата на нови планове. За жалост пореден министър се хвана на лъжите на зелените организации или от страх или те са добри лъжци!“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. е, как така ще се поддаде бе, аз за принципен го мислех. то е ясно, че зелените саботират нещата нарочно , как не го вижда, не разбирам

  2. И аз не разбирам логиката да се прави дълбока еко оценка без да има инвеститорско намерение. Така не се знае изобщо какво да се оценява. След това като се появи такова намерение ще трябва държавата да плаща на ново на зелените пак да правят същата оценка. Просто пак поредните опити да се изкарат пари на наш гръб. В същото време план пък не може да се приеме и е пълна каша. Е как да се спазват законите като явно според зелените те са за това, за да бъдат нарушавани.

  3. Зелените явно са успели да вземат страха и на министър Димов. Чудя се докога шепа платени протестъри, които се изживяват като еколози ще налагат манипулират държавните институции и обществото.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.