На 19 ноември 2018 да почерпят

Откриха откраднат през 2012 г. шедьовър на Пикасо в Румъния

Мей: Оставка няма да улесни Брекзит Призивите за оттеглянето на премиерката не стихват

Кола блъсна и уби пешеходец на входа на Южния парк в София

Каракачанов: От войните между правителство и президент губи държавата

Българин е арестуван при протестите срещу цените на горивата във Франция

11 деца – жертви на интернет тормоз всеки ден Все повече са случаите на сексуална експлоатация в мрежата

Стоичков на „Златната топка“

Военен №1 ген. Андрей Боцев: Заплатите за 2018 г. няма да се увеличават

Катастрофа с участието на български автомобил в Македония, един човек е ранен

Хаос на пътя, дрифт пред парламента (обзор) Шепа протестиращи затвориха границата с Гърция, блокираха Бургас и магистрала „Тракия”

Полският премиер: Русия може да нахлуе в Украйна след пускането на „Северен поток 2“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 19 януари 2018

Мини-Меркел иска квота за депутатки Анкета й даде преднина за лидерския пост в ХДС

13 хил. на месец ползват нощен транспорт Догодина София решава дали да продължи услугата

Юлия Кръстева – „Нашият“ човек в Париж

Българите, достигнали световна слава и признание в историята или съвремието, не са толкова много, колкото бихме искали. Това е естествено усещане, върви си ръка за ръка с чувството за национално достойнство на всеки народ. Камо ли такъв с история като нашата. Понякога обаче, умрем да се излагаме.

Знаете кой израз не спря да ни преследва като общество през целия период на т. нар. „преход“ към неизвестното вече 28-години, нали? От явно инженираното му начало, там някъде около 10 ноември 1989 г., през Кръглите маси, „горенето на досиетата“, мутренските години, барикадите от 1997-а, 800-дневната пародия в началото на века, приемането ни в НАТО и ЕС, та до наши дни? Не е „демокрация“, „справедливост“, „правосъдие“, „европейски ценности“ (сакън) или нещо подобно. Не. Думата е „ченге“. Разбирайте агент на бившата Държавна сигурност, не задължително служител на сегашните органи. Сянката на „ченгето“ си остана голямата прокоба на съвременното и уж свободно българско общество. Призракът, който разграби и върти държавата в заговор с организираната престъпност за собствена облага. А всички останали сме стадо за доене.

И излезе ли информация за някого, че е бил „ченге“ по „онова време“, средностатистическият българин застава на нокти. Обществото се разделя на два лагера – трябвало ли е или не е трябвало; по собствено желание или по принуда; „доброто“ Първо и „лошото“ Шесто  – без значение познат или непознат е даденият човек. И около целия шум конкретният тип, ако има някакво лично достойнство, тегли една майна и се оттегля от светлината на прожекторите. Ако няма, продължава да се занимава с политика или бизнес, или с каквото там изначално е привлякъл интерес към себе си, каквато е познатата практика. Най-малкото е спечелил симпатиите на поне някаква група българи с разкритието, че е бил „ченге“. Имаме си странни „носталгици“ у нас, какво да се прави!

В случаят с именития френски философ от български произход Юлия Кръстева, най-новият член на „Клуб 100 000 светулки“, ситуацията обаче е от странна, по-странна. На първо място е поводът, по който професорът, която не живее в България от средата на 1960-те, е влязла във вниманието на Комисията по досиетата. Рутинна едва ли не проверка на собствениците, управителите, директорите, заместник-директорите, главните редактори, заместник главните редактори, членовете на редакционните съвети, политическите коментатори, водещите на рубрики в „Литературен вестник“. Който поради бутиковата си аудитория, за цялото си съществуване едва ли някога се е радвал на толкова известност, колкото последните дни. Белким, повече хора започнат да проявяват интерес, макар че… Но при всички положения, вестникът има честта в един момент от над 25-годишната му история, член на редакционния съвет на изданието да е била професор Юлия Кръстева. Изследовател, филолог, психоаналитик, доктор „хонорис кауза“ на университета „Харвард“ и този в Хайфа, кавалер на ордена на Почетния легион на Франция, и обявена за една от най-влиятелните личности в страната за ХХ век.

На второ място е огласяването на името на професор Кръстева като бивш агент на ДС като едва ли не сензация, преди още да са изнесени всичките налични данни за нея. В крайна сметка от така нареченото й досие, става ясно, че по „онова време“ е успяла сравнително лесно да се отърве от сянката на ДС, балансирайки умело между натиска, оказван върху нея от българските агенти, и уменията си на литератор. Не е подписвала доноси, единственият документ с неин почерк е писмо до баща й, а сведенията от нея са уж предавани устно и записвани на ръка от контактите й с ДС в Париж. Които след около две години работа с нея (между 1971 и 1973 г.) се отказали да я използват за информатор, защото получаваните от нея данни нямали разузнавателна стойност. Директните контакти от нейно име с ДС са свързани само с пътувания на нейни близки между България и Франция. Според някои, професор Кръстева може и да не е знаела, че агентурата на София я наричат на ум „Сабина“, когато си говорят с нея. Също си е техника в шпионажа. Такава е и версията на самата Кръстева, която оспори твърденията на София като клевета и настоя че е била обект на наблюдение от страна на българските тайни служби, но не призна да е сътрудничила. Което пък се сблъсква с твърдението на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов от понеделник, според когото професор Юлия Кръстева може да е била в контакт с българските служби до 2009 г., но не е много ясно. И цялата история започва съвсем да наподобява на „прах в очите“. Оглеждайте се какво друго се случва около вас!

 

За професора, като човек

Юлия Кръстева е родена на 24 юни 1941 г. в Сливен. През 1964 г. завършва френски филология в Софийския университет и две години по-късно заминава за Франция със стипендия на френското правителство. Малко след пристигането си в Париж Кръстева среща и се омъжва за френският писател и идеен водач на литературно-философския кръг „Тел Кел“ Филип Солерс, който обединява видни съвременни мислители от Мишел Фуко до Умберто Еко. Юлия Кръстева защитава докторати по семиология (1968 г.) и литература (1973 г), преди през 1974 г. да влезе като професор в Парижкия университет „Дидро“. В края на същото десетилетие защитава и диплома по психоанализа. Оттогава е автор е над 30 книги на научна тематика, както и художествени романи. Известна като активен феминист, през 2008 г. по нейна инициатива е създадена френската награда „Симон дьо Бовоар“, която се връчва на личности, отличили се в промотирането на свободата на жените по света.

 

За нея

Да я съди Оня

Аз не мога да бъда морален съдник на направилите компромиси, но се радвам, че Божията искра се е осъществила. В случая на Юлия Кръстева това е така, тя е Българката в голямата Обществена наука, запазена марка. Доказано име. За Главното нека я съди Онзи, който е вселил искрата си в нея. А затова, че стотици творци с такава искра са били задушени у нас и искрата им е изгаснала, вината не е на Юлия Кръстева, вината е на тоталитарния соц и на мерзката, пошла, гадна и проклета част от деянията на ДС.

Проф. Николай Слатински, политик

 

Държи се като агент

Това са хора с болни честолюбия и тежки комплекси. Те признават, чак след като ги изобличат. Тогава започват да твърдят, че мотивацията им е била благородна, че дейността им е била добра, че са искали да поправят хората, за които са донасяли. Така направи и Юлия Кръстева, а.к.а. Сабина. Тя определи твърдението за агентурното й минало на Комисията по досиетата не само за „смешно и невярно“, но и за „оклеветяващо“. И допълни, че „някой явно иска да ѝ навреди“. Всички агенти казват така. Това е защита, а не покаяние. Преди да се покаят, не можем да им простим и да се помирим.

Калин Манолов, журналист

 

Кой е шпионин?

Документите видимо показват, че Юлия Кръстева съзнателно, ако не и с ентусиазъм е споделяла информация за френския интелектуален и политически живот със службата (б.р. – ДС). Била ли е шпионин? Държавна сигурност казва така, тя (Кръстева) твърди обратното. Това повдига един по-скоро морален отколкото правен въпрос. А именно: кой е шпионин, по смисъла на значението.

Мартин Димитров, преподавател в Университета Тулейн, САЩ, пред „Ню Йорк Таймс“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Ако е донасяла за французи – трябва да бъде наградена!
  Ако е топяла колеги за политнекоректни истини – да бъде очернена.
  Ако е оценяла по политическа коректност като плевнелиев, може да бъде заплюта.

 2. Ако тази жена имаше някакъв морал, освен марксистки дивотии, отдавна щеше да каже за контактите си с ДС, но досега се е надявала, че ще и се размине. Не съм прочел и ред от нейните философски мисли и мисля така да бъде и занапред. Останалото нека тежи на съвестта и, макар, че се съмнявам да има такава.

 3. Тъжна истина! Късметлия и разумна е била Юлия
  Кръстева. Какво щеше да стане око беше отказала
  на идеологическите идиоти от ДС . Една неблагонаджна учителка по френски и то малко
  вероятно. Би ли могла да бъде герой като Марков !
  Но той все още не е герой за голяма част от
  българите с промит мозък. Георги Марков успя
  да публикува само една произведение и таланта
  му изчезна заедно с него. Трябва да сме горди и
  съжаляваме Юлия.Тя не последва съдбата на
  много български таланти ,за които нищо не знаем.
  Разумната постъпка на Юлия и сега обслужва
  идиотите от ДС. Раздухвайки скандала с теб,
  те казват на русофилите и ние обекновените
  доносници бяхме катс теб…

 4. Сабина часто является единственным ребёнком в семье. Они талантливы. Обладают прекрасной внешностью, чем часто привлекают к себе
  противоположенный пол. Но мужчинам общаться с ними довольно не легко. Сабина властна и капризна.
  Ей нравится подчинять себе людей. Материально часто зависит от родителей и супруг.
  Летнюю Сабину отличает скромность и застенчивость. Она очень осторожно ведёт себя с мужчинами. Часто видит в них не надёжную опору
  и поддержку, а коварных соблазнителей, пытающихся воспользоваться её доверчивостью.

  Семейная жизнь Сабины обычно счастливая. Обычно у них рождаются дочери.

  Характер у Сабины достаточно волевой. Она тверда в своих решениях и не поддаётся чужому влиянию,
  субъективна в поступках и решениях. Такая женщина умеет создавать интриги, любит деньги.
  Сабина может быть импульсивна и амбициозна, но за эти всем скрывается холодный ум и логичность действий.
  Она мстительна и обидчива, обладает хорошо развитой интуицией и практическим складом ума.
  Друзей у Сабины очень мало. Они должны обладать сильным характером и выдержкой.
  Сабина очаровательна и опасна одновременно. Сабина замечательная хозяйка, умеет поддержать любую беседу,
  нередко принимает дома гостей.
  Женщина с именем Сабина может стать прекрасной артисткой, исследователем или реставратором.
  Она решительна и тактична, может добиться успеха практически в любой сфере деятельности.

  Планета – Венера
  Цвет имени Сабина – голубой и светло-серый
  Благоприятное дерево – ива
  Заветное растение Сабины – орхидея
  Покровитель имени Сабина – еж
  Камень-талисман Сабины – жемчуг

  Девушке с именем Сабина присуща природная нетерпеливость и поспешность в поступках.
  Она может слишком сильно обрадоваться результату, который ей удалось получить совершенно случайно, а потом надеяться на то,
  что дальше удача так же ей улыбнется. Но этого зачастую не происходит, если речь идет о делах,
  которые нужно планировать – этого Сабина делать не умеет.

  Она не любит учится, но каждый год получает похвальные листы. Ещё она очень часто болеет.
  Характер: Она скромна, добра и отзывчива. Очень послушная. Помощница по дому. Не любит наряжаться. Не любит яркие цвета.
  Тихая и мирная девочка. Не любит спорить и ругаться. Любит искусство, но не любит читать. Не любит классику, любит современность.
  Имеет много друзей.

 5. НЯМА БИВШИ ДС ВСИЧКИ СА ПОДПИСАЛИ БЕЗСРОЧЕН ДОГОВОР НО ПРОБЛЕМА Е ЧЕ СКРИТАТА ВОЙНА МЕЖДУ ТЯХ СИ ПРЕДИ ГОДИНИ СЕГА Я ПРЕВЪРНАХА В ПУБЛИЧНА С ТОЗИ ТРИК ЛЕКО УЖ ОТХЛУПВАТ КАПАКА ЗА БАЛЪЦИ. НАРИЧАТ ГИ ЧИСТАЧИ, ЗАМАЗВАЧИ КОЙТО ПОДЪРЖАТ ОГЪНЯ И ПУШИЛКАТА НА МАФИЯТА ДС. И В ДС ИМА УЖ ЧЕСТНИ ХОРА НО Е ПОД ВЪПРОС, ЗАЩО ЛИ ПОРАДИ ФАКТА В ЕДИН МОМЕНТ ВСЕ ЩЕ ТЕ ЗАБЪРКАТ В НЯКОЯ КАШИЦА КАТО ТАЗИ ЖЕНА. БИЛА Е МЛАДА НАДЪХАНА С ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОДВИЗИ ТОЧЕН ПРОФИЛ ЗА ВЕРБУВАНЕ. МИНАВА ВРЕМЕ И ЧОВЕК СИ ДАВА СМЕТКА В КАКВО СЕ Е ЗАБЪРКАЛ И СЕГА НА КЪДЕ НА НИКЪДЕ ШАНТАЖИ И НАЧИНИ ЗА КОНТРОЛ. ТАКА РАБОТИ СИСТЕМАТА ТОВА СА ХОРА БЕЗ МОРАЛ БЕЗ ПРИНЦИПИ БЕЗ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ЗАЩОТО Е ОПАСНО ДА КАЗВАШ КАКВОТО И ДА Е. ГАДНО Е ДА ЗНЕШ ЧЕ СИ УМЕН СПЕЦИАЛИСТ И НЯКАКЪВ СЕЛСКИ ПРОСТАК НО ВЕЧЕ ДОКАЗАЛ СЕ ГАД ТЕ КОНТРОЛИРА. НЕ ИМ Е ЛЕСНО НА ХОРА КОЙТО СА СЕ ВЪРЗАЛИ НА ИГРАТА ОТ ПАТРИОТИЧНИ ИЛИ КАКВИТО И ДА СА УБЕЖДЕНИЯ ДА СЛУЖАТ НА МАФИЯ КАТО ДС. НЯКОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА ЧЕ НЕ Е МАФИЯ АМИ ВИЖТЕ МЕТОДИТЕ ИМ СА СЪЩИТЕ С ТАЗИ РАЗЛИКА ЧЕ ТЕЗИ СЕ ВОДЯТ ОЗАКОНЕНИ. ТРУДНО Е ДА СИ ЧЕСТЕН ЧОВЕК И ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА А ТЕЗИ КОЙТО СА ПРИЕЛИ ПРЕГРЪДКАТА НА ДС ТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО СТАВАТ ЧАСТ ОТ ТАЗИ МАШИНА И ИЗЛИЗАНЕ САМО С КРАКАТА НАПЕД. В ТЕЗИ СЛУЧАЙ СЕ ПУСКАТ ТАКИВА НОВИНИ ЗА ПОДЪРЖАНЕ НА ОТВЛИЧАШ ОГЪН ДАЖЕ ТЕЗИ КОЙТО ПУБЛИЧНО СЕ ПОЯВЯВАТ ЗНАЯТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЦЕНАРИЯТ. СЦЕНАРИИ И СЦЕНАРИЙ ЗА БАЛЪЦИ ИЛИ ДА ВИДЯТ КАКВО Е ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ. ТЕЗИ ХИТРЕЦИ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНАТ. ТОВА СА ПСИХОПАТИ КОЙТО СА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НО ЕДИН ОТ ДОБРИТЕ ЛЕЧИТЕЛИ ОТДАВНА Е ЗАГИНАЛ ТАКА ЧЕ ШАНСА Е НУЛЕВ СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ МАКАР ЧЕ ПЕЕШЕ ЕДИН ОТ ТЕХНИТЕ В ЕДИН ФИЛМ НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР И ДЕЙСТВИТЕЛНО НЕ ЛЪЖЕ ТАКА Е ПАЗЕТЕ СЕ ТОВА Е КАТО РАКА ИЛИ ЧУМАТА. РАЗЛИКАТА Е ЧЕ НЕЗНАЕШ ДАЛИ ТОЗИ КОЙТО ТИ Е В ЛЕГЛОТО НЕ Е ОТ ТЕЗИ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР. НАДНИЧАТ В ВСИЧКО КОЕТО ЗА ЕДИН ЧОВЕК Е СВЯТО И ГО РАЗРУШАВАТ ЗА ТОВА Г-Н РЕЙГЪН КАЗВА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО ИМЕННО И САМО ЗАРАДИ ТАЗИ ЧАСТ НА ТЕЗИ ХОРА КОЙТО РЕАЛНО СТОЯТ НАВСЯКЪДЕ И ВМЕСТО ДА СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛНО БЕЗ ДА СЕ УСЕТИШ ТИ ТРОВЯТ ЖИВОТА ТОВА Е ДС ПРЕДИ ТОВА Е И СЕГА КАЗВА СЕ /Б.Б/ БЕЗЧОВЕЧИЕ И БЕЗАКОНИЕ -ДС. КОГАТО СЕ ПРОМЕНИ НА /Ч.З/ ЧОВЕЧНОСТ И ЗАКОННОСТ – ДС ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЕСТОТО НО ЕДВА ЛИ ТОВА ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ИМАЙКИ В ПРЕДВИД ЧОВЕШКИЯТ МАТРАЛ Б.Б Е СТРАХОТНО ПРАВ НЯМА КАК СРЕД ТОЛКОВА Б.Б ДА ИМА НЕЩО СВЕСНО И ТО НЕМОЖЕ ДА ИЗКЛАСИ ЗАЩОТО Е ЗАДУШЕНО ОЩЕ В ЗАРОДИШ ОТ ЛУЛКАТА СЕ ТЪРСЯТ НАЧИНИ ХЕМ ДА ТЕ ОМЪРСЯТ И С ТОВА ДА ТЕ КОНТРОЛИРАТ. ГОРНИЯТ СЛУЧАЙ ГО ПОКАЗВА ПРЕКРАСНО ОМЪРСЯВАНЕ ШАНТАЖИРАНЕ И КОНТРОЛИРАНЕ И ТЕ ВИНАГИ НИ ЛУК ЯЛИ НИ ЛУК МИРИСАЛИ. ПРОЧИСВАНЕ НА /Б.Б/ УЖ ДА СЕ ГРАДИ /Ч.З/ НО ЗА СЕГА Е РАВНО САМО НА /Б.Б/ ЛОШ МАТРАЛ.

 6. ЧЕТИВО САМО СА ХОРА КОЙТО НЕ СА ДС АГЕНТИ – ТОВА ЧЕ НЕ СТЕ НЕЗНАЧИ ЧЕ НЕ ВИ ИЗЛОЗВАТ ЗА ИЗТОЧНИК НА КАКВОТО ИМ Е НУЖНО КАТО ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ ЧЕ НЕ СА ВИ ВКЛЮЧИЛИ В НЯКОЙ ГАДЕН СЦЕНАРИЙ С НЕЩО ДА ВИ ИЗПОЛЗВАТ..
  КАК РАБОТИ СИСТЕМАТА СИСТЕМЕН КОНТРОЛ ОТ ЗАЧЕВАНЕТО И КОНТРОЛ ДО УМИРАНЕТО. КАК ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ МЕТОДИ НА ВЪВЛИЧАНЕ В УЖ ЛЕКИ ИЛИ НЕ ЛЕКИ НЕНОРМАЛНИ ИЛИ НЕМОРАЛНИ АКТОВЕ И СЛЕД ВЕРЕМЕ СИ ГОТОВ ПОЯВЯВА СЕ ТВОЯТ АНГЕЛ СПАСИТЕЛ И ТЕ УБЕЖДАВА, ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ СТОЙ ЗАД ТЕБ ДОКАТО ТИ САМИЯТ НЕ СТАНЕШ АНГЕЛЧЕ ХРАНИТЕЛЧЕ С ЧУЖДИ ПАРИ. ВСИЧКО ТИ Е ПОЗВОЛЕНО И КОГАТО НЕЩО ТИ СЕ СЛУЧИ И СИ В НАПЕЧЕНА СИТУЦИЯ КАЗВАШ ПАРОЛАТА ИЛИ ТЕЛЕФОН И ИДВАТ ДА ТЕ СПАСЯТ АКО МНОГО СИ Я ЗАГАЗИЛ И СИ ПОПАДНАЛ В ПУБЛИЧНИТЕ ПРОЖЕКТОРИ ПАК СЕ РАБОТИ ДА НЕ ТЕ ОСЪДЯТ ИЛИ ДА СИ ЗАЩИТЕН. МНОГО Е СЛАДКО НАЛИ ЗА ВСЕКИ КОЙТО ИМА СЛАБ АНГЕЛ ИЛИ МАЛКО АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ И ЗА УСПЕХИ НО КОНТРОЛИРАНИ ХОП КЛЪВВА. КОЙТО ИМ ОТКАЖЕ НА ДС-ДЖАКУЗА ВЛИЗА В ЧЕРНИ СПИСЪЦИ. ТЪРСИШ ЗАКОННОСТ ХЕ ХЕ НЕЗНАЕШ ЧЕ ТЕ СА И ТАМ И НЯМАШ НИКАКВИ ШАНСОВЕ ДА ПОЛУЧИШ СПРАВЕДЛИВОСТ ДАЖЕ И ДА СИ НЕ СТО А ХИЛЯДИ ПЪТИ ПРАВ. ВИКАШ, ЗОВЕШ ЗАКОНИ И ТЕ ТИ КАЗВАТ, ЧЕ НИЕ СМЕ ЗАКОНА ВИХ КАК СТАВА И ГО ОБРЪЩАТ В ТВОЯ ВРЕДА И СЕ СМЕЯТ НА СЛЕДВАЩАТА ПИЯХСКО – КУРВЕНСКА ЯВКА ИЛИ ДС КВАРТИРА. КОЙ МАТРАЛ Е НАЙ ЛЕСЕН ЗА ВЕРБОВКА ЖЕНСКИЯТ И СЛЕД НЕГО МЪЖЕТЕ СТАРА СХЕМА ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ТОВА СМЕШНО Е КОГАТО ЕДНО СЕ КАЗВА ПО НОВИНИТЕ , ПО ВЕСНИЦИТЕ, ПО ИНТЕРНЕТ ВСИЧКО ДНЕС СЕ КОНТРОЛИРА ДОРИ И ТОВА КОЕТО В МОМЕНТА СЕ ПИШЕ. АНАЛИЗИРА СЕ И СЕ ПРИКРЕПВА ИЛИ СЕ ИЗВЛИЧА НАЙ КОЕТО ИМ ИЗНАСЯ ЗА ДА ТИ ТЪРСЯТ ЦАКАТ ЗА ТОВА ЧЕ СИ ЕДИН ОТ Ч. З. ТОВА ЗА ТЕЗИ ХОРА Е СТРАШНО ДА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ НЕЩО КОЕТО ТЕ НЕ СА ПРОВЕРИЛИ ИЛИ КОНТРОЛИРАЛИ ДА ВЗЕМЕ НЯКОЙ РЕШЕНИЕ КАКВО ДА ПРАВИ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ ХЕ КАК СТАВА ТОВА ТА НАЛИ ТЕЗИ ХОРА С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ ДА СЛЕДЯТ ВСЕКИ. ОБИКНОВЕННО ТОВА СА ХОРА КОЙТО СА СЕ ВЗЕЛИ НА СЕРИОЗНО, ЧЕ СА ОСОБЕННО НАДАРЕНИ БОЖЕСТВА /ОБИКНОВЕННО СА ОТМЪСТИТЕЛНИ ЖАЛКИ СЕЛСКИ ИЛИ ГРАДСКИ КОПЕЛЕТА/ И ТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ДРУГИТЕ ЗА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ОКОЛО ВАС И АКО ИМА ТАКИВА ПРИЗНАЦИ ОТ ОБКРЪЖАВАЩИТЕ ВИ ИЛИ СА ТИХИ И СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ УЖ СА ЕДНИ ГОТИНИ ХОРА И ЛИ ЧЕ СА МНОГО ЗА ЗАКОННА НО СИ ПРАВЯТ ВСИЧКО ИЗВЪН НЕГО. ВСЕ ПРИЗНАЦИ ЧЕ МОЖЕ И ДА СА ОТ ТЕЗИ ДС МОДЕРНИТЕ, А И АКО ОСОБЕННО СЕ КАСАЕ ЗА ПАРИ ВСЕ ВИЕ ДА ПЛАЩАТЕ СЪЩО Е ДОБЪР ПРИЗНАК. ЛИПСВА ЛИ ИМ МОРАЛ ТОЕСТ ЗА ПЕРВЕРЗНИ НО СКРИТИ УЖ МНОГО СКРОМНИ ВСЕ ПРИЗНАЦИ, ЧЕ СА НАПРЪСКАНИ ОТ ДС. АКО НЕ СТЕ ОТ ТАЗИ ГРУПА ДАЖЕ И ДА СТЕ САМ НЕ СЕ БОЙТЕ ПОНЕ СТЕ СИ ЗАПАЗИЛИ ИЛИ СЕ БОРИТЕ ДА ЗАПАЗИТЕ НОРМАЛНОТО ЗА ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДОСТОЙНСТВОТО СИ ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО. НЕ СА МНОГО ЧЕСТНИТЕ ХОРА КОЙТО НЕ СА СЕ ПРОДАЛИ НА ДЯВОЛА ТАКА ЧЕ ОПИТАЙТЕ СЕ ДА НЕ ВИ ХВАНАТ В МРЕЖИТЕ СИ И ДА ВИ ЗАВЛЕКАТ В ТЕХНИЯТ НЕНОРМАЛЕН СВЯТ. НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СИ ДС МИЖИТУРКА ЗА ДА СЕ ЧУСТВАШ ДОБРЕ САМО ЧЕ НЕ СИ С ТЕЗИ УМЪРСЕНИ ХОРА Е ИСТИНСКО УДОВОЛСТВИЕ КАЗВАМ ВИ ГО ОТ МН0ГО ЛИЧЕН ОПИТ. С МНОГО МАЛКО ИЗКЛЮЧЕНИЯ СРЕД ТЕЗИ ДС АГЕНТИ ИМА НЯКОЙ КОЙТО СЕ ОПИТВА ВЪПРЕКИ МРЕЖИТЕ ДА СЕ ДЪРЖИ НА ПОВЪРЖНОСТТА ИЛИ В КРАЯ НА МРЕЖАТА, НО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ МРЕЖАТА ГО ВЛАЧИ А НЕ ТОЙ НЕЯ.

 7. Поредното доказателство за качеството на българското разузнаване преди да го ликвидират „демократите“ по поръчка на ЦРУ – привличали са за сътрудничество главно качествени личности. Затова, естествено, ги плюят сегашните управници-предатели и подкрепящите ги боклуци.

 8. карашарче с мозък на канарче ,сигурно си
  доносник и се мислиш за велик заместник
  на комунето Деянов , засенчен от големия
  артист Вачков

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.