Юмруците се завръщат на екрана с eSports Boxing Club

Любителите на бокса отново ще могат да се се бият онлайн 10 години след излизането на последната игра от сериите Fight Night. eSports Boxing Club обещава съвсем ново ниво на преживяването на ринга, като този път не става въпрос за някой от модерните симулатори, които изморяват геймърите, тъй като изискват участника да изпълнява физически ударите и отклоните. Новата игра е предназначена за конзола, което ще позволи на състезателите с по-бързи палци да правят неща, които не са по силите дори на Флойд Мейуедър.

Богаташчето обаче не е сред героите, с които геймърите могат да пробват уменията си, тъй като издателят явно не е успял да си осигури авторските права върху името му. Подобно е и положението с повече други големи фигури. На разположение сред легендите все пак са Шугър Рей Робинсън, Джо Фрейзър, Роки Марчиано, Джо Люис, Флойд Патерсън, Джак Демпси и Джак Джонсън. Наред с тях има и десетки „обикновени“ като Франк Бруно, Рики Хатън Александър Поветкин, Олександър Усик, Хуан Маркес, Джо Джойс, Шейн Мозли, силовият атлет Еди Хол и дори „лошият“ от филма „Роки 5“ - Томи Харисън. А за геймърките има и пет дами начело с русата „бомба“ Шанън Кортни и „шоколадовата“ Наташа Джонас.

Работата на геймъра обаче не е само да размахва юмруци, а и да се справи с всички предизвикателства на живота на и около ринга. Трябва да си намери екип от треньори, промоутъри и дори кътмени, а за любителите на стратегията има и „кариерен“ режим, в който онлайн боксьорът трябва да реши в каква последователност да избере съперниците, за да изгради печеливша статистика и да стигне до битките за шампионските пояси, както и до милионните хонорари...

Разработката е съвместно с Международната боксова федерация (IBF), Световния боксов съвет (WBC) и авторитетното списание „Ринг Магазин“. Датата на излизане все още не е ясна, като се очаква версията за персонален компютър да е през лятото, а тази за конзола по-късно през годината.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове