Юнайтед си постави цел - титлата, ама през 2028 г., Солскяер иска да се върне начело на клуба

Ръководството на Манчестър Юнайтед, в лицето на новия изпълнителен директор Омар Берада, си постави за цел отборът и професионалният щаб задължително да спечелят титлата през 2028 година.

Според Athletic това се е случило на среща, която се проведе на "Олд Трафорд" миналата седмица. На нея Берада представи така наречения „Проект 150“, с който новото ръководство планира да отбележи 150 години от създаването на клуба, основан през 1878 година. Берада обяви, че желанието на собствениците е през същата година и женският отбор на Манчестър Юнайтед да вдигне първата шампионска титла в историята си.

За последно "червените дяволи" спечелиха Висшата лига през 2013 г. и отново имаха разочароващ старт на сезона, въпреки поредната сериозна инвестиция на трансферния пазар.

Избраниците на Ерик тен Хаг заемат 11-ото място във временното класиране, като не успяха да запишат и очаквания успешен старт в Лига Европа.

Холандският специалист започна трети сезон на резервната скамейка на Манчестър. Той обаче не е разочарован и каза в свой стил, че му трябва още време, за да сложи в ред нещата в тима. Манчестър Юнайтед под ръководството на Тен Хаг има само една победа от девет европейски мача, има разочароващи резултати във Висшата лига, никой не вижда напредък, но холандецът винаги казва едно и също: "Имам нужда от време. Инвестирахме в млади играчи като Хойлунд, Йоро, Зиркзе... Трябва да ги изградим, а това отнема време“.

В същото време мениджърът похарчи много пари за опитни футболисти, но резултатите не дойдоха, така че въпросът е докъде ще стигне търпението на ръководството на клуба.

Бившият мениджър на клуба Оле Гунар Солскяер пък, който беше уволнен през ноември 2021 г., каза, че винаги ще бъде готов да поеме отново отбора, ако ръководството го поиска. След като напусна Юнайтед, Солскяер отказа няколко оферти от клубове от Саудитска Арабия и САЩ, а също така беше свързван с националния отбор на Канада и Швеция. Но норвежецът работи само като технически съветник на УЕФА и затова прекарва повече време със семейството си сега.

Ръководството на Юнайтед подкрепи Ерик тен Хаг през лятото след дълги обсъждания, но сега холандецът отново е под натиск.

На въпрос дали ще се върне като мениджър на Манчестър Юнайтед, Солскяер отговори: „Ако семейството ви помоли, винаги ще кажете „да“. Не е правилно да говорим за работата, която имат други хора сега, но бих казал „да“, разбира се.“

Така Солскяер отговори на въпрос по време на участието си в бизнес форум в Осло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят