Юнкер: Докладът за България ще е изключително позитивен (ВИДЕО)

"Страната ви е готова за еврозоната"

БРЮКСЕЛ. От специалния пратеник на "Труд"

България е готова за Еврозоната - това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в отговор на въпрос на "Труд" по време на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Двамата се срещнаха днес и разговаряха на четири очи във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС.

Юнкер подчерта, че очакваният доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България ще бъде "изключително позитивен".

Източници от ЕК коментираха пред "Труд", че да първи път, и то в навечерието на европредседателството ни, България ще бъде отбелязана като страна, за която мониторингът може да отпадне, което и въпрос на време.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2078229199071806/

Миграция, сигурност и отбрана, цифровият единен пазар и енергийният съюз бяха темите, които влязоха във фокуса на разговорите между българското правителство и Консилиума на еврокомисарите при представянето на приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018-та. В трите основни панела на разговорите в Брюксел взеха участие всички министри без вицепремиерът Валери Симеонов, който пое функциите на "премиер за един ден".

Двустранната среща между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер продължи повече от предвиденото.

В началото на разговорите с българското правителство Жан-Клод Юнкер целуна ръка на министъра на Европредседателството ни Лиляна Павлова. И се обърна към нея с думите: "Респект, Лиляна, свършихте много работа по подготовката! Поздравления".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика