Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Юнкер зарадва Борисов: Мониторингът над България отпада до 2019 година

Министър-председателят Бойко Борисов получи писмо от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в което го уверява, че механизмът за наблюдение над нашата страна ще отпадне до края на мандата на настоящата комисия.

В писмото се посочва още, че работата на България в борбата с корупцията и организираната престъпност се е оказала полезна, като е разкрила нуждата от действия в различните фази – превенция, разследване, съдебно преследване и решенията на ниво съд. Това написа Бойко Борисов на профила си във Фейсбук.

Превод от оригиналното писмо:

„Уважаеми господин министър-председател, драги Бойко,

Благодаря за писмото Ви от 19 октомври относно Механизма за сътрудничество и проверка.

Благодаря за изложените мисли по бъдещето на механизма, който върви към своята десета годишнина. Съгласен съм, че постигнатия от България напредък през последните години на действие на механизма би изисквал да се приеме един по-динамичен подход, който да отчете изцяло дългосрочните тенденции, които могат да се загубят в ежегодните отчетни цикли. От началото на януари 2017 година възнамеряваме да въведем този нов подход в нашите доклади.

Както правилно отбелязвате, всяка институция в България е нужно да има ясно разбиране за стъпките, които трябва да предприеме, за да постигне целите на реформите като същевременно по-ефективното изпълнение на препоръките изисква съчетаване на действия, обхващащи всички компетентни институции. Нещо повече, дейността на България, насочена към посрещане на предизвикателствата, произтичащи от корупцията и организираната престъпност, бе полезна за разкриване на нуждата от действия на различни етапи: превенция, разследване, съдебно преследване и постановяване на съдебно решение.

Признателен съм за оценката Ви за осъществяваното сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Службата за подкрепа на структурните реформи. Помолих генералния директор на тази служба г-н Маартен Вервей бързо да проучи възможни начини за разширяването на подобен подход в посока и към други институции. Както предлагате, това би могло да се отнася и до съдебната власт (евентуално да включи Висшия съдебен съвет или Инспектората към ВСС). Друг вариант би бил подпомагане на плановете на Вашето правителство да изгради единна служба за борба с корупцията.

Изцяло споделям Вашата цел да бъдат насърчени българските институции в продължаване на усилията за постигане на напредък в реформите в сътрудничество с Еврокомисията и държавите-членки. В тази връзка се обръщам и към службите на Еврокомисията да се свържат с вашата администрация, за да се направи бърз последващ преглед на тези идеи преди излизането на следващия доклад.

Убеден съм, че под Вашето ръководство България ще продължи своя път на реформи и ще бъде в състояние да излезе от програмата, когато показателите бъдат задоволително изпълнени така, че решението да бъде взето преди края на мандата на настоящата Еврокомисия през 2019 година.

Междувременно, приемете уверенията ми, че съм на ваше разположение, за да ви предоставя пълна подкрепа в това важно начинание.

С уважение,
(п)”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Мда…. отпада за България но се въвежда за целия ес….

  2. Всичко това е АЛА-БАЛА, само заглавието е достатъчно за хората които имат чувство за хумор, да им стане по-весело. Каква радост боже мой. Тази вечер ще гори бегалски огън в нашия дом и ще се леят реки от шампанско, На здраве българи и бъдете радостни и щасливи, независимо къде се намирате. УРА, ДА ЖИВЕЕ ЖАН-КЛОД ЮНКЕР И НЕГОВИЯ ВЕРЕН ПОДАННИК ББ.

  3. Както казал Настрадин Ходжа, я камилата, я камиларя. До 2019 ще бъдеш забравено, но писното остава Само дето за онези дто ще се преселят до 2019 г (кога – в началото или в края) на оня свят мониторингът ще е вечен.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.