Юношите до 19 год. загубиха от Беларус, но продължава в елита

Юношеският национален отбор на България до 19 години отстъпи с 0:1 на Беларус в последната си среща в 8-а квалификационна група, но въпреки това завършва като победител и продължава в елитния кръг. Напред отива и отборът на Португалия, който се наложи с 2:1 над Дания. Португалците и Беларус имат по 4 точки, но бившата съветска република отпада. Русия вече има по-добри показатели в подредбата на третите отбори. Нашите чакат жребия през декември, а самите мачове от следващата фаза с перз пролетта на 2017-а година. Финалите пък са следващото лято в Грузия.

Старши треньорът Ангел Стойков направи две промени в стартовия състав, като титуляри започнаха Васил Добрев и Станислав Иванов. Първото полувреме беше доста скучно, като имаше едва една възможност за гол.

В 23-ата минута Александър Краснов се размина с гол пред нашата врата, след като получи топката от ляво. Преди това Тонислав Йорданов опита да прехвърли вратаря на беларусите, а Краснов и Павел Седко опитаха изстрели от по-далечно разстояние. И в двата случая обаче вратарят на България Даниел Наумов извади топката в ъглов удар.

След почивката тимът на Беларус взе инициативата от самото начало, а Иван Кисел в 50-ата минута пропусна възможност да вкара.

След 60-ата минута и България беше близо на два пъти до гол.

Най-напред от въздуха Тонислав Йорданов получи пас от Мариян Димитров, но ударът му беше избит. Минута по-късно левият бранител Ангел Лясков проби и стреля, но Павел Павлюченко запази вратата на Беларус.

Малко след това Тонислав Йорданов изпусна още едно положение за България от чиста позиция. Савостиков пропусна нова добра възможност за Беларус, след като получи топката от дясно по диагонала. Мариян Димитров обаче блокира, а само след две минути Асен Чандъров легна и с тяло пред голлинията спря удара на Лисакович. Чандъров спаси още един път мрежата в 80-ата минута, след като Седко елиминира вратаря Наумов и стреля, но пред голлинията халфът на Септември (София) блокира удара и за пореден път остави нулевото равенство.

В 83-ата минута Беларус най-после стигна до гол след доста пропуски. Иван Бахар се възползва от бързо и неразчетено изпълнение на фаул от нашите, получи топката пред границата на наказателното поле и по диагонала прониза вратаря Даниел Наумов. До края на мача отборът на Беларус пропусна и чрез Лисакович в 87-ата минута, чийто удар беше спасен от вратаря Даниел Наумов.

БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 0:1

0:1 Бакхар 83'

БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Васил Добрев, Ангел Лясков, Петър Генчев, Ивайло Найденов, Тонислав Йорданов , Георги Русев, Светослав Ковачев, Мариян Димитров, Станислав Иванов, Асен Чандъров

БЕЛАРУС: Павлюченко, Шветсов, Кисел, Кучински, Седко, Краснов, Бахар, Сарамаха, Лисакович, Малкевич, Вакулич

България е лидер с 6 точки, пред Дания и Португалия със 3 и 1 съответно. Беларус също е с една точка в актива си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят