Юношите крачат уверено към Евро 2018

Националният отбор на България при юношите крачи уверено към Евро 2018 във Финландия. На стадион "Хаджи Димитър" в Сливен те победиха Фарьорски острови с 2:0. За втория пореден успех в група 8 се разписаха Андреа Христов и Калоян Кръстев. И двамата таланти са от школата на "Славия" и играят за първия тим в Първа професионална лига.

В първата среща родните таланти победиха с 2:1 Исландия. А втория успех почти сигурно класира тима на Ангел Стойков за Елитния кръг, където "лъвчетата" ще имат шанс да продължат за финалите на Евро 2018.

"Целта като победа и класиране, която беше поставена, е изпълнена, но има още какво да се желае - каза Стойков. - Много неща не ми харесаха. Бяхме припряни, заради търсещата се задължителна победа. С лекота пропуснахме много положения, които вкараха допълнително напрежение. Третият мач ще е срещу Англия, в чийто редици има играчи от тима им до 17 години, станал европейски шампион преди няколко месеца. Двубой, който ще ни покаже нивото преди срещите в Елитния кръг".

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ