Юрген Клоп: На кого му пука, че бихме грозно

На кого му пука как сме победили? Това заяви Юрген Клоп, мениджър на "Ливърпул", по повод коментарите след трудния успех с 2:1 над "Тотнъм". Победата дойде след автогол в 90-ата минута. А "мърсисайдци" се борят за титлата с "Манчестър Сити" и всяка грешка може да е фатална. До края на шампионата остават 7 кръга, а за "Ливърпул" са 6, тъй като са с мач повече от своя конкурент, който им дава за момента 2 точки преднина.

„Казах на момчетата, че има 500 начина да се спечели един мач - разкри Клоп. - Сега победихме с грозна игра, но на кого му пука? Победихме и това е положението. Важното е, че всичко завърши добре, но трябва да свикваме с напрежението“.

Неговият колега Хосеп Гуардиола пък разкри, че "Сити" обича да е изправен до стената. Тимът със сигурност ще вземе златото, ако спечели седемте двубоя до края в първенството.

"Това, че трябва да спечелим всичките си мачове във Висшата лига, може да ни помогне в другите турнири, в полуфиналите на ФА Къп и четвъртфиналите на Шампионската лига – каза Пеп. - Ако водехме с десет точки, тогава можем да станем по-отпуснати. Но сега нямам друг избор, трябва да спечелим всеки мач“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят