Юрген Клоп: Опитахме се да спрем Коутиньо, но напразно

Юрген Клоп, мениджър на „Ливърпул“, заяви, че той и ръководството на клуба са направили всичко по силите си Филипе Коутиньо да остане на „Анфийлд“. Това специалистът призна в специално обръщение веднага след като трансферът на бразилеца в „Барселона стана факт.

„С голямо нежелание се сбогуваме с добър приятел, страхотен човек и фантастичен футболист – заяви Клоп. - Не е тайна, че Коутиньо искаше този трансфер още от юли месец, когато от „Барселона“ проявиха интереса си към него. В разговорите си с мен, със собствениците на клуба и със своите съотборници Филипе беше настоятелен, че иска на всяка цена тази сделка да се осъществи. Независимо от това ние успяхме да го задържим и след летния трансферен прозорец с надеждата, че ще успеем да го убедим да остане и да бъде част от това, което планираме. Уверявам привържениците на „Ливърпул“, че ние като клуб сторихме всичко по силите си, за да убедим Коутиньо, че да остане при нас е също толкова вълнуващото, колкото е и преминаването му в Испания. Той обаче беше напълно убеден, че бъдещето му, както и това на семейството му, е свързано с „Барселона“. Това е негова мечта и вече съм убеден, че не остана нищо друго, с което да се опитаме да променим мнението му.

С играта си той допринесе много за клуба през тези пет години и колкото и да сме разочаровани, Коутиньо не пожела да продължи кариерата си тук. Заради тази отлична връзка между нас с цялото си сърце му пожелаваме всичко най-добро. Продължаваме нашия път на развитие в стремежа си да реализираме целта - да върнем трофеите на „Анфийлд“.“

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят