Юрий Борисов: Няма шпионски скандал

Няма шпионски скандал, това заяви бившият главен редактор на "Дума" Юрий Борисов в предаването "Панорама" по БНТ. "Защото нямаше нито един факт нито по време на разпитите, нито в публичното пространство, който да е свързан с държавна тайна. Ако няма държавна тайна, която да бъде предавана и събирана, не може да има шпионски скандал".

Юрий Борисов е писал проекта "България", заяви самият той. Бившият главен редактор на "Дума" отрече това да е проект за превземане на България. "Това е нещо безобидно, което се опитват да превърнат в зловещо намерение. Това е една мозъчна атака и си поставяме въпроса: с какво трябва да разполагаме, за да можем да влияем сериозно върху общественото мнение, защото имаме какво да кажем на обществото. Имаме своите идеи и искаме да се борим тези идеи да имат привърженици", каза Борисов.

Геополитическата ориентация на България е сбъркана и вредна, заяви той.

"На България мястото й е в Европа, но сме против членството в НАТО. Смятаме, че членството на България в НАТО от известно време се превръща в заплаха за нашата национална сигурност", заяви Борисов.

Коментари

Задължително поле