Яблонски обжалва наказанието

Давид Яблонски, бранителят на „Левски“, ще обжалва наказанието за манипуларане на мачове в Чехия. Опитният футболист бе признат за виновен по обвинение, че е участвал дейно в уреждане на срещи по времето, когато е бил в юношеските формации на „Теплице“.

Играчът с афинитет към отбелязването на попадения е осъден на 12 месеца затвор, но присъдата е условна за период от 18 месеца. Освен това той ще трябва да плати и глоба от 20 000 чешки крони или близо 15 000 лева.

Според Красимир Иванов, изпълнителният директор на „сините“, Яблонски е притеснен от създалата се ситуация.

„Не сме очаровани от появилата се информация – обясни един от ръководителите на клуба. - Разговаряхме с Давид и агента му. Според тях, решенията ще бъдат обжалвани, защото са на първа инстанция. Яблонски изглеждаше притеснен. Ние като клуб го подкрепяме. Неслучайно искаме да му продължим договора.“

В същото време Иванов призна, че към днешна дата интересът към двубоя със „Славия“ не е особено голям. Въпреки това той очаква в неделя на стадион „Георги Аспарухов“ да има между 8 и 10 хиляди фенове. За срещата от 11-ия кръг на Първа лига обаче няма да важи правилото да не се продават билети в деня на мача, както беше срещу ЦСКА.

Добрата новина пък е свързана с подновяването на сътрудничеството между „Левски“ и „Аджибадем Сити Клиник“. От болничното заведение направиха и жест към привържениците на клуба. Всички притежатели на сезонни карти ще имат солидни отстъпки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ