Явор Божанков: „Индексирането само на минималната пенсия е несправедливо“

„Възрастните хора са притеснени от несправедливостта по отношение на увеличаването на пенсиите. Те виждат контраста между предизборните обещания да се спрат парите за саниране на блоковете и да се пренасочат към други дейности, и реалността, в която още един милиард лева са предвидени за блоковете. Те смятат, че е несправедливо да се индексира сериозно само минималната пенсия, а за останалите да се търси компромисно решение. Двете партии – ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се отказаха от предизборните си обещания по-малко от месец след изборите. По най-наболелите въпроси – бедност и доходи: ОП се отказаха от най-важното обещание – минимална пенсия 300 лева и преизчисляване на всички пенсии. Техните избиратели останаха излъгани. А мнозинството в НС отхвърли законопроекта на БСП за преизчисляване на всички пенсии“.

Това каза народният представител от „БСП за България“ Явор Божанков след срещата си с възрастните хора в Клуба на пенсионера „Елена Грънчарова“. За хоризонта и работата на правителството, законопроектите, които левицата е внесла в НС и дейността в Народното събрание говори младият депутат, който още в предизборната си кампания обеща срещите с всички жители на Горна Оряховица да продължат. Божанков подчерта и тревожната тенденция в работата на Парламента – премахването на блиц-контрола към министрите, отхвърлянето на исканите от БСП временни комисии за проверка на КЕВР и на състоянието на магистралите.

Божанков подчерта и за друго обещание, от което и ГЕРБ, и ОП се отказаха -  във всяко населено място да има полицай и съставът на МВР да се увеличи с 1000 души, а на Министрество на отбраната – с 6000.

Подобни срещи ще бъдат постоянни, обеща на тръгване Явор Божанков. Предстои и организирането на приемна в Горна Оряховица, за която гражданите ще бъдат своевременно информирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България