София има дефицит на нови апартаменти

Извинение за фалшиви картини в галерия „Структура” Организаторите и собственикът на творбите били подведени

Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis

Разследват опит за палеж на барака, ползвана за фитнес

МВнР: Няма данни да е имало българи на самолета, попаднал в силна турбуленция

Апелативният съд в Търново с позиция за намалена присъда за убийство в Бяла Апелативната прокуратура в старата столица внася протест за промененото наказание от 20 на 3 години затвор

Щрахе няма да става евродепутат Планира да се завърне в политиката

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

Показаха новия европейски изтребител на авиошоуто в Бурже (ВИДЕО)

Дете издъхна по време на игра в Стражица 8-годишното момче е починало от задушаване, след като си глътнало езика

Вижте верните отгори от днешната матура по БЕЛ

Заев се отказа от предсрочни избори Но ще прави ремонт на правителството

Иран се закани да превиши разрешения лимит на запаси от обогатен уран

Президентът удостои посланика на Германия с орден „Стара планина“ първа степен

Председателят на АИКБ Васил Велев: Превръщаме се в пъдари на НЕК

Явор Божанков: „Индексирането само на минималната пенсия е несправедливо“

„Възрастните хора са притеснени от несправедливостта по отношение на увеличаването на пенсиите. Те виждат контраста между предизборните обещания да се спрат парите за саниране на блоковете и да се пренасочат към други дейности, и реалността, в която още един милиард лева са предвидени за блоковете. Те смятат, че е несправедливо да се индексира сериозно само минималната пенсия, а за останалите да се търси компромисно решение. Двете партии – ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се отказаха от предизборните си обещания по-малко от месец след изборите. По най-наболелите въпроси – бедност и доходи: ОП се отказаха от най-важното обещание – минимална пенсия 300 лева и преизчисляване на всички пенсии. Техните избиратели останаха излъгани. А мнозинството в НС отхвърли законопроекта на БСП за преизчисляване на всички пенсии“.

Това каза народният представител от „БСП за България“ Явор Божанков след срещата си с възрастните хора в Клуба на пенсионера „Елена Грънчарова“. За хоризонта и работата на правителството, законопроектите, които левицата е внесла в НС и дейността в Народното събрание говори младият депутат, който още в предизборната си кампания обеща срещите с всички жители на Горна Оряховица да продължат. Божанков подчерта и тревожната тенденция в работата на Парламента – премахването на блиц-контрола към министрите, отхвърлянето на исканите от БСП временни комисии за проверка на КЕВР и на състоянието на магистралите.

Божанков подчерта и за друго обещание, от което и ГЕРБ, и ОП се отказаха –  във всяко населено място да има полицай и съставът на МВР да се увеличи с 1000 души, а на Министрество на отбраната – с 6000.

Подобни срещи ще бъдат постоянни, обеща на тръгване Явор Божанков. Предстои и организирането на приемна в Горна Оряховица, за която гражданите ще бъдат своевременно информирани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.