Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

Ягоди и череши под 3 лева на пазара

Пресните картофи вече се продават по 0,90 лв./кг
Вносните краставици и домати по-евтини от българските

Цените на ягодите и черешите паднаха под 3 лева за килограм на едро, като само преди седмица цената им по борсите беше над 5 лева. При черешите поевтиняването е с близо 31% и сега се продават по 2,66 лв. за килограм, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Намалението при ягодите е с почти 14 на сто и килограм на едро се предлага вече по 2,75 лв.

Понижение има и при ябълките, като по борсите цената им стигна 1,36 лв./кг.
Продължава спадът и на цените на зеленчуците. Вносните домати и краставици обаче ни излизат по-изгодно от родната продукция. Българските оранжерийни домати поевтиняват с 9,7 на сто и се продават през тази седмица по 1,86 лева за килограм. Вносните се търгуват по 1,55 лева за килограм, което е с 1,9% по-евтино.

Намалението при родните оранжерийни краставици е с 0,5 на сто до 1,82 лева средно за килограм, а вносните се търгуват по 1,26 лв./кг.

Картофите поевтиняват със 7,4 на сто и се продават по 0,75 лева за килограм на едро. Цената на пресните картофи се понижава с 22,4% до 0,90 лева за килограм, а на зелето – с 13,2% под 0,60 лв./кг.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.