Яж, моли се и... оживей - най-необичайните неща, използвани за храна

Снимка: Daily Mail/ Real Life Story Agency

Диван за вечеря

28-годишната Вики Калън се храни с пълнежа на собствения си диван. Самотната майка от Уейкфийлд, Южен Йоркшър, развива манията се храни с дунапрен, когато е бременна в петия месец с дъщеря си Оливия.

Менюто за закуска на Вики е големият фотьойл в хола. „Пълнежът на дивана ми е в жълто и бяло и обичам да намазвам конфитюр и шоколад върху парчета от него, а на сутринта ги потапям в портокалов сок“, казва 28-годишната майка.

Вики е опитвала също раменни подплънки и сутиени, но казва, че предпочита вкуса на дивана вкъщи.

„Приятелите ми често казват, че умират за храни като риба тон, мед или сладолед, но не и аз. От пет години се храня с дунапрена в нас и ми харесва“, казва Вики.

Всичко започна една вечер, когато седях пред телевизора и пиех портокалов сок, разказва жената. „Започнах да късам парчета от пълнежа на дивана си и преди да се усетя, бях започнала да ям дунапрена, усещането беше като дъвчене на дъвка, наслаждавах се на вкуса им“, споделя майката.

„Ден след това, докато бях на мивката, изпитах нужда да опитам от гъбата за миене. Откъснах парче от нея и го изядох“, казва жената. Вики започва да купува допълнителни гъби, които складира в куненския шкаф. Парчета от тях, заедно с дупапрена, тя намазва с конфитюр по вкус или шоколад. Понякога използва различна гарнитура за вечерята си като фастъчено масло, пикантни заливки, соев сос. Всички тези комбинации са много вкусни и приятни за хранене, казва жената.

Понякога Вики опитва от пълнежа от седалките в самолети, хотели или от диваните в домовете на приятелите си, но споделя, че не винаги и харесват и предпочита този вкъщи.

Вики почти е унищожила дивана си и често го покрива с чаршафи, за да не личат пораженията върху него.

При продължително хранене с дунапрен има опасност жената да повреди храносмилателната си система, предупреждава личният й лекар. Редица изследвания обаче не показват отклонения.

Единственото притеснение за Вики е какво ще прави, когато унищожи напълно дивана си, затова смята да замрази части от него.

 

 

Найлонови торбички за закуска

Кадър от Youtube/ TLC

Кадър от Youtube/ TLC

23-годишния Робърт от Оукланд, САЩ, е толкова пристрастен към яденето на найлонови торбички, че дори ги краде от хранителни магазини, за да задоволи апетита си.

Робърт консумира найлонови торби от 7-годишен и оттогава насам той е погълнал зашеметяващото количество от 6 000 торбички, което е достатъчно да покрие цяло футболно игрище.

Робърт започва деня си с найлонова чантичка за закуска и споделя, че предпочита сините, в които доставят сутрешния вестник. Понякога дори търси из квартала за оставени торбички пред домовете на съседите си, с които да задоволи глада си. Въпреки, че предпочита синия цвят, мъжът споделя, че и прозрачните чантички също не са за изхвърляне и си взима от тях от близкия магазин за зеленчуци.

https://www.youtube.com/watch?v=zx7jiNrJQ2A

Торбичките с различен цвят имат различен вкус, смята Робърт. Понякога мъжът прекарва ден и половина, хранейки се единствено с тях.

Въпреки, че храненето с подобен вид продукти може да доведе до проблеми с черния дроб, изследванията на мъжа са добри и той обещава, че ще опита да намали приема им.

 

Пирони на салата

От 30 години китаецът Юншън Лун включва в хранителния си режим консумацията на пирони, стъкла и керамика без последствия за здравето си.

Той най-много обича да похапва пресни пирони, току-що доставени от завода, докато по тях има все още следи от грес. „Много по-вкусни са от старите и ръждясали“, казва мъжът. Пресните пирони овкусява с масло и определя деликатеса като „страхотен дресинг за салата“.

49-годишният китаец научил за трика да се храни с пирони от цирков артист. „Той ядеше инструменти, дъвчеше стъкло и порцелан и е беше в страхотна форма“, казва Лун.

„Гърлото ми е като стомана, а стомахът е бетон“, казва китаецът.

https://www.youtube.com/watch?v=ViZaOfFSBew

 

Юншън Лън често е канен на семейни тържества и панаири, на които показва невероятните си умения. По думите му досега той е погълнал около 10 килограма пирони, керамика, парчета от тухли и стъкла.

 

Пясък за здраве

78-годишната Кузма Вати от град Варанаси, Индия, е толкова пристрастена към яденето на пясък и чакъл, че тя прекарва часове в търсенето на подходяща суровина за диетата си и е готова дори да отхапе от стените на собствената си къща.

Странните й предпочитания към поглъщане на пясък смайват всички жители на града, но тя е уверена, че това е причината да не боледува.

https://www.youtube.com/watch?v=rN8PGRzJuF8

„Храня се с пясък и чакъл от 63 години, харесва ми и не мисля, че имат вредни ефекти върху здравето ми“, казва Кузма.

„Никога не съм имала проблеми със стомаха, а устата и зъбите ми са абсолютно здрави, мога да отхапя дори от най-твърдото парче камък без проблем.“

Кузма е работник във ферма и въпреки че приближава 80-те, тя няма планове да се пенсионира скоро. Възрастната жена твърди, че не ходи на доктор и това се дължи на ежедневния прием на пясък от 2 килограма.

„Започнах да ям пясък от 15-годишна, когато имах проблеми със стомаха, но това не трая дълго и сега всичко е наред“, казва Кузма.

Внуците на Кузма я убеждават да се откаже от навика си, но жената недоумява защо да го прави. „Внуците ми настояват, че имам нужда от медицинска помощ, за да се отърва от тази зависимост, но аз не съм съгласна с тях“. „Намирам се в отлично здраве и тайната за това е в яденето на пясък“, казва Кузма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл