Яне Янев: Радан Кънев, Христо Иванов и други се опитват да копират РЗС

Председателят на РЗС Яне Янев обяви, че няма желание да бъде част от „политическата посредственост“, която вижда през последните години.

Според него, в политиката има все по-малко идеализъм, все по-малко истински дебати и само и единствено виждаме лица, които до болка са втръснали и които за съжаление нищо ново не могат да дадат нито на държавата, нито на политическия живот.

Борбата с корупцията е много сложен и много тежък процес и изисква подготвени, смели хора, на които държавата да може да им осигури възможност, след като извършват едни реални антикорупционни действия, да бъдат защитавани, а не да бъдат оставени олигарсите, срещу които работят, да ги съдят, да ги притискат и да показват, че те са победили антикорупционните органи, каза Янев по БНТ.

Той каза още, че се радва, че Радан Кънев, Христо Иванов и други се опитват да копират РЗС, но го правят по неподходящ начин.

„Тезата, която те сега развиват за нова република, ние сме я развивали с конкретни предложения, но в момента това, което прави Радан Кънев, е това, което правеше Костов в различни периоди в онова народно събрание, където си партнираха скрито с БСП“, каза Янев.

„В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП, защото по този начин, с тези си действия той подпомага БСП, а вие виждате, че и БСП започнаха антикорупционно говорене“, добави лидерът на РЗС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.