Яне Янев скочи срещу обединението на болниците в Петрич и Сандански

Лидерът на РЗС Яне Янев, който е общински съветник в Сандански, избухна и разпространи гневна декларация срещу гласуваното обединение на двете болници в Сандански и Петрич.

Според него обеденинението ще доведе до ликвидация на общинската болницата „Св. Врач” в Сандански.

„ Взеха решение да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона. Това е безпрецедентен акт на политическо безумие, наглост и меркантилност. С гласуването в ОбС на практика се слага край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Окончателно се доказа, че модела „Котев” е по-лошото продължение на управлението на Тотев. Ликвидирането на нашата болница чрез схемата за сливане с тази в Петрич е най-тежкия удар нанасян върху град Сандански за целия преход.

Без да е взето мнението на лекарите и медицинския персонал в болниците на Сандански и Петрич се взе безумно решение срещу здравеопазването в целия регион. По всичко личи, че целта е в близко бъдеще прекрасния терен на болницата намиращ се в сърцето на парка на гр. Сандански да бъде грабнат от групировка близка до това управление. Втората цел е чрез сливането с фалиралата болница „Рокфелер” в Петрич да се заличат следите на кражбите и в двете болници през последните години, се казва в декларацията на Яне Янев, която РЗС разпространи до медиите.

„РЗС ще предприеме всички необходими действия да обжалва по съдебен ред това пагубно за града ни решение. През септември сме готови да организираме протести в подкрепа на гражданите на Сандански за да имат свое болнично заведение, се казва още в декларацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България