Янков шести на световното

Радослав Янков зае шесто място в паралелния слалом на световното първенство по сноуборд в Сиера Невада (Испания). Носителят на Големия кристален глобус отпадна на четвъртфиналите и ще търси първи медал от шампионат на планетата в паралелния гигантски слалом в четвъртък.

Янков даде седмо време в квалификацията, което намали сериозно шансовете му за медал. Българинът получи право да избира трасето в първия си дуел с Щефан Баумайстер. С предпазливо и точно каране остави германеца на 44 стотни, за да се класира за четвъртфиналите. Там обаче се срещна с втория от квалификацията Невин Галмарини (Швейцария), който избра по-бързото червено трасе. Чепеларецът вървеше редом със съперника до средата на дистанцията, но удобният път даде лек аванс на Галмарини.

Янков тръгна да реже завоите и допусна леки грешки, които го забавиха с 36 стотни в последните метри. Така швейцарецът взе реванш от Дивеча за загубата си на финала на първото състезание в Банско. Времето отреди на българина шестото място в крайното класиране, което е най-добрият му резултат на световно първенство до момента.

Андреас Промегер грабна титлата, след като в австрийска битка на финала победи най-бързия от квалификацията Бенямин Карл и не му позволи да прибави пета световна титла към колекцията си.

В женското състезание Теодора Пенчева остана 28-а в квалификацията на повече от 6 секунди след водачката Даниела Улбинг (Швейцария) и не се класира за елиминациите. Улбинг грабна титлата след победа над Естер Ледецка (Чехия) на финала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт