Янко Тихов рисува паспорти легално

В паспортната си серия Янко Тахов използва истинско злато.

Сдружение "Толкова близо, толкова далече" в партньорство с ПанЕвропа България представят българския художник, живеещ в Лондон, Янко Тихов в бутиковата галерия "Римини". Това е неговата първа самостоятелна изложба в България, откакто живее в Лондон (2001).

В едно от интервютата си Янко Тихов споделя, че "когато твориш, провокираш себе си и другите". В търсене на тази провокация посетителите на галерия „Римини“ ще имат възможност предколедно да открият нови идеи и вдъхновения.

Янко Тихов е живописец и график, който се дипломира в НХА-София, но живее и твори във Великобритания. Творчеството му се вдъхновява от пътешествия, история, имиграция, национална принадлежност, антропология и динамичните промени в световната карта. В Англия се засилва интересът му към дигиталната графика и фигуративната живопис със социален коментар. В паспортната си серия Тахов използва истинско злато, с което рисува гербовете на всяка държава в нейните географски граници, придавайки уникален слой, който отразява по уникален начин палитрата от светлини. С паспортната си серия художникът ни напомня за различните закони и юрисдикции, които обхващат всеки един от нас, обединяващи и разединяващи ни на „тези“ срещу „онези“. Откриването е тази вечер от 19 ч в столичната галерия „Римини“, х-л „Арена ди Сердика”, ул. „Будапеща” 2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура