Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Япония насърчава с 850 евро пътувания на творци съвместно с фондация “Пловдив 2019”

Японската неправителствена организация “EU Japan Fest” ще подкрепя проучвателни пътувания на творци и артисти, става ясно на организиран от фондация “Пловдив 2019” форум. На него японците презентираха възможностите за финансиране на проекти и инициативи пред културните оператори в града под тепетата. Арт инсталации, театрални и филмови фестивали, резидентни програми и изложби бяха малка част от представените реализирани проекти с подкрепата на Япония.
Над 40 града столици на културата от цяла Европа са осъществили свои инициативи, посветени на сближаването на културите по света, с финансова помощ от организацията от Далечния Изток. Устойчивостта на партньорските мрежи е един от основните критерии за всички желаещи, които кандидатстват към организацията. През 2017 и 2018 г. културни оператори, артисти и организации могат да подават към фондация “Пловдив 2019” своите предложения за проучвателни пътувания до Япония. Пътуванията са реална възможност за осъществяване на конкретни съвместни проекти.
“EU Japan Fest” осигурява по 850 евро на всеки от одобрените кандидати за пътуване. Основно изискване към желаещите е да са получили писмо за подкрепа от фондация “Пловдив 2019”. От създаването си през 1992 г. неправителствената организация финансира проекти и подкрепя всички настоящи и бъдещи европейски столици на културата. Фестивалът на поезията в Марибор, манга уъркшоп, бонсай изложби и DJ проект от Монс бяха сред успешните инициативи, представени на форума “Европейска столица на културата и Япония – успешните проекти и добрите примери”. В настоящите столици на културата – Орхус (Дания) и Пафос (Кипър) организацията подкрепя редица концерти, творчески четения и арт инсталации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.