Баща наркоман намушка с нож 7-годишното си дете във Варна

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Япония насърчава с 850 евро пътувания на творци съвместно с фондация „Пловдив 2019“

Японската неправителствена организация „EU Japan Fest“ ще подкрепя проучвателни пътувания на творци и артисти, става ясно на организиран от фондация „Пловдив 2019“ форум. На него японците презентираха възможностите за финансиране на проекти и инициативи пред културните оператори в града под тепетата. Арт инсталации, театрални и филмови фестивали, резидентни програми и изложби бяха малка част от представените реализирани проекти с подкрепата на Япония.
Над 40 града столици на културата от цяла Европа са осъществили свои инициативи, посветени на сближаването на културите по света, с финансова помощ от организацията от Далечния Изток. Устойчивостта на партньорските мрежи е един от основните критерии за всички желаещи, които кандидатстват към организацията. През 2017 и 2018 г. културни оператори, артисти и организации могат да подават към фондация „Пловдив 2019“ своите предложения за проучвателни пътувания до Япония. Пътуванията са реална възможност за осъществяване на конкретни съвместни проекти.
„EU Japan Fest“ осигурява по 850 евро на всеки от одобрените кандидати за пътуване. Основно изискване към желаещите е да са получили писмо за подкрепа от фондация „Пловдив 2019“. От създаването си през 1992 г. неправителствената организация финансира проекти и подкрепя всички настоящи и бъдещи европейски столици на културата. Фестивалът на поезията в Марибор, манга уъркшоп, бонсай изложби и DJ проект от Монс бяха сред успешните инициативи, представени на форума „Европейска столица на културата и Япония – успешните проекти и добрите примери“. В настоящите столици на културата – Орхус (Дания) и Пафос (Кипър) организацията подкрепя редица концерти, творчески четения и арт инсталации.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.