Японците канят борците ни за лагер преди Токио 2020

Снимка: Архив

Японците останаха впечатлени от лагера с националките ни по борба и поканиха и трите ни стила на подготовка преди олимпиадата Токио 2020. Тимът, водена от селекционера Петър Касабов, бе на 15-дневен сбор в Окаяма. А в състава бяха включени европейските шампионки Биляна Дудова и Тайбе Юсеин, както и сребърната медалистка от Евро 2018 Мими Христова. Наставникът изнесе и открит урок пред младите японски таланти.

„Още отсега ни заведоха в залата, в която да тренираме и трите стила – жени, мъже – свободна и класическа борба – разкри Касабов. - И то непосредствено преди олимпиадата, което ще бъде и добра аклиматизация за нас. Залата е по-голяма от нашата „Универсиада“, условията са страхотни. Остава ние да решим. Но това е голямо признание за нашата борба от Япония, която е една от водещите в нашия спорт.“

В момента националките са на лагер в Благоевград, а във вторник част от тях пътуват за европейското до 23 г. в Истанбул. На първенството ще стартира и шампионката при жените Биляна Дудова (57 кг). На тепиха България ще бъде представена и в трита стила, като в класическия ще излезе Кирил Милов (98 кг), сребърен медалист от младежките олимпийски игри Нанджин 2014.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт