Ясен Тодоров: Посещението на Лаура Кьовеши беше провокация от страна на Лозан Панов

Посещението на Лаура Кьовеши беше провокация, заяви членът на ВСС Ясен Тодоров пред БТВ. Срещата с румънската прокурорка е била организирана в ден и час, за които се е знаело, че има заседание на ВСС, заяви той: "Това, което беше организирано миналия четвъртък, беше една провокация от страна на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов“.

Освен това Панов е завършил речта си „чисто политически“ – с упрек към президента Румен Радев, че не присъства. Държавният глава вече се срещна с Кьовеши при предишното ѝ посещение и каквото са имали да си кажат, вероятно са си го казали, обясни Тодоров.

Той добави, че целта е постигната – „станал е цирк“, който ще бъде използван от поне две политически формации в предстоящите избори.

„Нека не забравяме, че тези две политически формации, които осъждат много крайно Народния съд, величаят една правораздавателна система, чието начало беше поставено с публична екзекуция на държавния глава. Нека бъдем повече патриоти, да се радваме на собствените си достижения, а не да величаем спорни достижения на други държави. Балканите са взривоопасна зона и през последните 25 години островът на спокойствието е именно България“, каза Тодоров.

Според него може би има добри румънски практики, които да се заимстват, но също така трябва да се види дали няма изключително голям брой осъдителни присъди в Европейския съд по правата на човека срещу решения на румънските съдилища“.

На въпрос защо преди два месеца ВСС отхвърли предложението да се срещне с Кьовеши, Тодоров отговори, че ако тя трябва да се среща с някого, то това са нейните колеги в прокуратурата.

Тодоров каза още, че Лозан Панов неправомерно е уволнил съдебни служители – хора със семейства и кредити.

Той също посочи, че катастрофата на Галя Георгиева е доста съмнителна – на прав участък от магистралата, при празна лява лента, е ударена отзад със 160 км/ч.

Георгиева е в изкуствена кома с тежки травми – отстранен далак, счупени ключици, прешлени и кръвозагуба.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България