Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Ясен Тодоров: Становищата са категорични, че Полфрийман не се е поправил

Ясен Тодоров

Да не се политизира съдебната система и да се забрани външно финансиране на магистратски сдружения – за това призоваха юристите Ясен Тодоров и Антон Станков по БНТ, във връзка с освобождаването на Джок Полфрийман. И двамата смятат, че той не е трябвало да бъде освобождаван предсрочно.

Полфрийман е излежал повече от половината си присъда, но няма категорични данни да се е поправил. Според двамата юристи точно обратното показват докладите на Софийския затвор.

„Аз прочетох становището на юрисконсулта на Софийския затвор и то е категорично, че Полфрийман не се е поправил, не са изпълнени целите както на специалната индивидуална превенция, така не могат, ако той бъде предсрочно освободен, няма да бъдат изпълнени целите на генералната превенция всички останали членове на обществото да извършват престъпления“, коментира Ясен Тодоров, бивш член на ВСС.

„Седем страници отрицателно мнение от страна на Софийския затвор, да постановиш такова определение според мен е недопустимо, това е тотално в разрез с практиката на съдилищата“, посочи Антон Станков, бивш министър на правосъдието.

„На съдията Калпакчиев не може да му се търси отговорност поради т.нар. функционален имунитет, който има. Предполага се, че решението му е въз основа на неговото морално убеждение“, отбеляза Тодоров.

„Песимист съм, че Полфрийман ще се върне в затвора. Това много зависи как Висшият касационен съд ще погледне на нещата, каква смелост ще прояви“, смята Станков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.