Ясен Тодоров, член на Висшия съдебен съвет: Христо Иванов цели да подчини правосъдието (обзор)

Тезата, че протестът пред Висшия съдебен съвет (ВСС) е бил спонтанен, е мит. Това заяви членът на съвет Ясен Тодоров. Както писа “Труд”, в петък шефът на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов, заместниците му и 100-ина “подкрепящи граждани” се събраха пред сградата на ВСС. По–късно обаче се оказа, че Лалов е подписал заповед, с която приканва същия ден подчинените му да се явят на ул. “Екзарх Йосиф” между 11 и 13 ч.

“Този протест бе подгрявка за презентация на политическия проект (на Христо Иванов - б.р.), който се състоя същия ден. “Мафия” викаха група протестъри, а не съдии и служители от СРС”, категоричен бе Тодоров. Той пожела здраве на двете деца на Христо Иванов, въпреки че “присъдружните му медии не пощадиха моето дете”, поясни членът на ВСС.

“На Христо Иванов целта му е подчиняване на правосъдието”, каза Тодоров. Пред своите фенове проваленият правосъден министър казал, че като следваща стъпка трябва прокуратурата да се извади от съдебната система. “Цели се подчиняването на прокуратурата на изпълнителната власт, което е изключително страшно за държавата”, каза още Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право